Sport

2016.03.04. 13:20

A fiúk a földön járnak: a ZTE KK szombaton a Kecskemétet fogadja

Zalaegerszeg - A Zalakerámia-ZTE KK ebben a szezonban bravúrt bravúrra halmoz, de Bencze Tamás vezetőedző nem tart attól, hogy emiatt „elszáll” a társaság. A Körmend elleni nagy siker után szombaton (19.00) a Kecskemét érkezik Zalaegerszegre.

Kerkai Attila

- Nyerni kell, és ez is a célunk, de nem számítok könnyű mérkőzésre - nyitotta ezzel pénteki beszélgetésünket Bencze Tamás, a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzője és meg is indokolta, miért: - A mezőny egyik legszervezettebb csapatáról van szó, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lennének gyenge pontjai a védekezésének, s ezeket igyekeztünk feltérképezni. Csapatom pedig, minden elfogultság nélkül, van annyira felkészült, hogy megoldja ezt a feladatot is.

A ZTE KK eddigi eredménysora alapján ez a találkozó, a kilencedik Kecskemét ellen „országos egyes", amit a szakvezető is így gondol. Arra viszont kíváncsiak voltunk, hogy a remek sikerek nyomán tudják-e tartani azt a fajta koncentrációt minden egyes mérkőzésen, ami eddig jellemző volt rájuk.

Kékben James Kinney Körmenden. A ZTE amerikai játékosa 25 perc alatt 17 ponttal, 6 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 3 gólpasszal járult hozzá csapata nagyszerű szerdai sikeréhez
Fotó: Pezzetta Umberto

- A szombati találkozónak magasan a mi együttesünk a favoritja, de éppen ezért is lehet nehéz az összecsapás - vélekedett Bencze Tamás. - Félnünk viszont nem kell, és ez a lényeg. A mérkőzést a negyvenedik perc végén kell megnyerni, s ehhez tartjuk magunkat. Csapatom pedig - annak ellenére, hogy már másodikak vagyunk - a földön jár, mi is ott tartjuk a játékosokat. Alapvetően sem olyan a társaság, hogy nehéz lenne mindez, hiszen ők is hasonlóan gondolkoznak.

Az új fiúról, Stefan Balmazovicról pozitív véleménnyel van Bencze Tamás, aki úgy véli, hogy az új szerzemény tud és képes is segíteni együttesének, de azt is hozzátette: nem fogják a saját játékukat megváltoztatni, mert ő érkezett és egy másik játékstílusban esetleg még hatékonyabb is tudna lenni. A keret tagjai közül Gáspár Dávid térde vizesedett be a Körmend elleni találkozó előtt, s ezért nem szerepelt. Bencze Tamás úgy vélte, az a pihenő kellett játékosának, így a Kecskemét ellen valószínűleg már szerephez jut.

A ZTE KK vezetői szombaton is sok nézőt várnak a sportcsarnokba. Éppen ezért azt kérik a drukkerektől, hogy időben érkezzenek, elkerülvén a belépésnél a tumultust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!