Sport

2016.03.04. 13:14

ZAC: érmek a téli dobóbajnokságról

Zalaegerszeg - Szombathelyen rendezték meg a dobóatléták téli bajnokságát, melyen a Zalaszám-ZAC dobószekciója remek eredményeket ért el.

Kerkai Attila

A szomszéd várba, a felnőtt és ifjúsági ob-re szinte már haza utaztak a Zalaszám-ZAC versenyzői, akik a télen minden versenyen rajthoz álltak a magyar dobóatlétikai élet központjában. Bognár Szabolcs, a zalai klub dobószakágának vezetője alapos munkát végzett a felkészítés során és nem maradtak el az eredmények sem.

A még csak első éves junior Veiland Violetta ezúttal a felnőttek mezőnyében próbálta ki magát. Az ifi vb-t is megjárt 18 éves hölgy élete legjobb eredményét produkálva, 13,88 méteres teljesítménnyel felállhatott a dobogó harmadik fokára a női súlylökés Európa-bajnoka, Márton Anita mellé. A felnőtt diszkoszvetők mezőnyében a még csak 17 éves Takács Dóra 41,38 m-es dobásával megszerezte az értékes 6. helyet.

Balról Bognár Szabolcs edző, mellette érmekkel a nyakukban dobogós tanítványai, Zsoldos Viktória, Takács Dóra, Veiland Violetta, valamint csoportjának további ob-n járt képviselői

És Takács Dóra persze saját korosztálya téli bajnokságán is indult, és esélyesként megszerezte az aranyérmet. Remek formában versenyzett, a 42,47 m-es kiváló teljesítménnyel pedig magabiztosan nyerte a diszkoszvetők versenyét. Súlylökésben is kipróbálta tudását és felkészültségét: nem vallott szégyent, hisz 13,31 m-es lökéssel az ezüstérem került a nyakába.

A harmadik Bognár-tanítvány, Zsoldos Viktória aki tavaly már U16-os válogatott is volt, most első éves ifjúságiként remekelt diszkoszvetésben. A 16 éves hölgy 31,98 m-es teljesítménnyel bronzérmet nyert élete első ifjúsági bajnokságán. Ugyanő súlylökésben is elért értékes 6. helyezést 12,20 m-es dobással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!