Jánosháza

2016.03.04. 14:38

Tartalékkal is számolnak Jánosházán

Jánosháza - Elfogadta a 2016-os költségvetés számait a városvezetés. 616,7 millió forint szerepel a bevételi és a kiadási oldalon.

Bakos Ágnes

Az idei évre tervezett tartalék összege 143,1 millió forint Jánosházán - mutatja a költségvetési táblázat. A lekötött értékpapír összege 155 millió, a költségvetési maradvány összege 70,5 millió forint az idén. A tervezett 616,7 millió forintos bevételi összeg két részből adódik: 391,2 milliós költségvetési bevételből és 225,5 millió forintos finanszírozási bevételből. A kiadások között 504 millió forint a költségvetési és 112,7 millió forint a finanszírozási. Összesen 9 millió 90 ezer forint szerepel az ellátottak pénzbeli juttatásai mellett. Ebből a lakásfenntartási támogatás 2 millió forint, a rendkívüli gyermekvédelmi ellátás, két sorban összesen 2,1 millió forint.

Az Arany János Tehetséggondozó Programban és a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatra 1,1 millió forint támogatás kifizetése szerepel a 2016-os számok között. Köztemetésre 700 ezer, temetési segélyre 500 ezer forintot szerepeltet az idei kasszában a jánosházi önkormányzat. Az önkormányzat saját hatáskörben adott pénzügyi ellátásaira 1,8 millió forintot jeleztek az idei költségvetésben. Ahogy azt Kiss András polgármester már a költségvetés elfogadása előtt jelezte: 20 millió forintot különítettek el pályázati önerőhöz, hiszen sok terve van Jánosházának. A beruházások címszó alatt 8,3 millió forint értékben sorol feladatokat a költségvetés melléklete, ide tartozik a közvilágítás LED-es korszerűsítése, az önkormányzati lakások és más ingatlanok felújítása, az önkormányzat belső udvarának átalakítása és a hivatal meszelése, kábelcsövezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!