Haladás

2016.03.04. 09:31

Hali-recept: Stabil védekezés, hatékony helyzetkihasználás

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás válogatott védője, Bosnjak Predrag szerint a sok hiányzó ellenére masszívnak kell maradni Felcsúton is.

Pum András

A megszokott Angyal, S.Wils, Jagodics, Bosnjak négyesből - jelen állás szerint - csupán utóbbi lesz ott kezdőként a Pancho Arénában. A vasiak egyszeres válogatott bal oldali védője, Bosnjak Predrag amondó, bár nehéz dolguk lesz a Videoton ellen, győzni mennek Felcsútra.

- Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk - szögezte le a 30 éves Bosnjak Predrag - A Videoton szerdán kőkemény meccsen esett ki az FTC ellen a Magyar Kupából, úgyhogy ha az Európa-ligában akar szerepelni - márpedig ez a célja - a bajnokságban kell bizonyítania. Malmunkra hajthatja a vizet, hogy a fehérváriak fáradtak lesznek a kupameccs miatt, ezt mindenképpen ki kell használnunk - igaz csak erre nem építhetünk. Tény, nem a megszokott védelemmel állunk fel, de például a mellettem szereplő Jánvári Gábor már a Diósgyőr ellen és korábban is bizonyította, lehet rá számítani.  Persze így is nehéz lesz, de profi csapat, profi játékosok vagyunk, meg kell oldanunk a feladatot. A Vidiben több jó futballista is van, elég ha Oliveira, Suljic vagy Feczesin nevét említem. És ott van még Rudolf Gergely is, aki legutóbb már ismét játszott. Fontos, hogy stabilan, fegyelmezetten védekezzünk, ne siettessük a játékot, ne legyünk türelmetlenek, elöl pedig használjuk ki a helyzeteinket. Mert legalább két-három lehetőségünk biztosan lesz a meccsen. Nyerni megyünk Felcsútra is, de ha a meccs képe úgy hozza, a döntetlen is jó eredmény lehet. De elsődleges célunk a három pont megszerzése.

Bosnjak lendületes játékára szükség lesz a Videoton ellen is

A szombathelyiek már pénteken fél négykor útra keltek, az éjszakát az egyik lovasberényi hotelben töltik. A Hali fehér felsőben, zöld nadrágban és zöld sportszárban lép pályára szombaton 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!