Hírek

2016.03.04. 15:19

Gyermekszemmel: kik nyerték meg a rajzversenyt?

17. alkalommal szervezték meg a Gyermekszemmel című rajzversenyt a Derkovits Gyula Általános Iskolában. Az idei téma Szent Márton legendája volt.

A versenyt megelőzően Szent Márton életének egyik legismertebb mozzanatát, a köpenymegosztás jelenetét idézték fel a Derkovits-iskola tanulói felolvasással és énekkel, hogy a kisdiákok ráhangolódjanak a témára. A Szent Márton Emlékév keretében megrendezett tudáspróbára 12 iskolából 22 alsó tagozatos tanuló nevezett. "Három témát adtunk meg: amikor Márton szétvágja a köpenyét és a koldusnak adja, amikor megkereszteli az édesanyját, és amikor a libák közé rejtőzik a püspökké választása elől. De ezeken kívül a gyerekek bármit papírra vethettek, amihez kedvük volt" - mondta el Csiszár Csilla, a Derkovits-iskola tanítója, aki immár hat éve szervezi a rajzversenyt.

A gyerekek saját eszközeikkel, szabadon választott technikával dolgozhattak egy órán át. Ritka az olyan rajzverseny, ahová nem beküldeni kell az alkotásokat, hanem a helyszínen készítik el azokat - a Gyermekszemmel már a kezdetektől, 2000 óta ilyen. A zsűri minden évben ügyes, tehetséges diákokkal találkozik, az értékelésnél több szempontot is figyelembe vesznek. "A megadott témához való hűség, annak feldolgozási színvonala természetesen döntő. Mindenki készül, de az izgalom befolyásolhat pozitívan, negatívan is. Figyeltük azt is, ki hogyan osztja be az idejét, és elkészül-e a művével" - tudtuk meg Rasperger József grafikustól, a zsűri elnökétől.

A két kategória első három helyezettjét díjazták és négy különdíjat is kiosztottak.

Nyertesek:

1-2. osztályosok

1. Benkő Szonja (Simon-iskola)

2. Skoda Patrícia (Váci-iskola)

3. Kőhalmi Hanna (Gothard-iskola)

3-4. osztály

1. Apró Janka (Váci-iskola)

2. Kiss András (Brenner-iskola)

3. Dobos Emese (Neumann-iskola)

Különdíjasok:

Németh Liliána (Derkovits-iskola)

Gál Vivien (Simon-iskola)

Szalai Zsófia (Apáczai-iskola, Táplánszentkereszt)

Kiss Levente (Hatos-iskola, Vép)

Az elkészült rajzokból a Derkovits-hét nyitányaként április 8-án kiállítást szerveznek az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!