Sport

2016.03.04. 20:29

Bajnokesélyesek harca

Székesfehérvár – Az elmúlt két év bajnoka a három évvel ezelőtti kiírás győztesét fogadja szombaton, 18 órakor.

Horog László

Utoljára két hete, a kupa nyolcas döntőjében találkoztak a Syma-csarnokban, az olajosok egy ponttal nyertek, pedig a meccs jelentős részében a fehérváriak domináltak, elléptek 12, majd 9 ponttal, végül Burrell és Vojvoda tripláival a Szolnok fordított. Előzőleg, a 9. bajnoki fordulóban Fehérváron mérkőztek, akkor is rendkívüli volt a küzdelem, az alföldiek az utolsó két percben döntötték el a meccset, amiben szerepet játszott, hogy a végjátékhoz közeledve az albások – azon a derbin kimondottan jól játszó – kanadai irányítója, Kenny Chery sérülést szenvedett, így az utolsó momentumokat már a kispadról figyelte.

Az Alba érthetően kettőzött elszántsággal készül a meccsre, ugyanis lassan három éve nem verték meg a piros- feketéket. Utoljára 2013. júniusában, a bajnoki döntő utolsó felvonásán sikerült, ezzel megszerezték a fehérvári klub eddigi utolsó trófeáját. Nem sokkal korábban a kupában is győztek Pakson, húsz pont különbséggel. Ahogy akkor, most is Dzunic Branislav ül a fehérváriak kispadján, a nyáron az atomvárosból tért vissza a koronázó városba. Az elmúlt két pontvadászat során mindössze kétszer találkoztak a felek, két éve az alapszakaszban itt és ott is győzött a Szolnok, a rájátszásban elkerülték egymást.

Tavaly az Adria Liga-szereplés után az Olaj visszatért a honi bajnokságba, de egy házzal feljebb játszott, lévén a TLI-Alba nem jutott a rájátszásba, végül 9. lett. Ahhoz képes a gárda ezúttal szárnyal, legutóbb 91-71-re verték az 5. helyezett Sopront. A vendégek mestere, Sabáli Balázs azt mondta, a bajnokságban jelenleg a Fehérvár rendelkezik a legmélyebb kerettel, Dzunicnak van a legtöbb variációs lehetősége. A fehérvári vezetőedző a szombati mérkőzéssel kapcsolatban elmondta: csapata nyerhet, de csak kimagasló játékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!