f1

2016.03.04. 07:09

Nasr szerint minden tekintetben jobb az új Sauber

Elégedett a brazil pilóta

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

Felipe Nasr kijelentette, hogy a Sauber C35-ös minden téren előrelépett a 2015-ös modellhez képest, miután túl van az első teszteken Barcelonában az új autóval. Az előző heti teszten még a régi autóval voltak kénytelenek menni, azonban az újjal már az első nap is 103 kört teljesített Katalóniában. Az első tesztnapján az új autóról így nyilatkozott Nasr: "Nagyszerű, hogy az első napon máris ennyi kört tudtam megtenni. Alapesetben azt vártam, hogy több dolgon kell még javítani, de gyakorlatilag egy problémamentes napunk volt. Sok még a teendő, és biztos vagyok benne, hogy még előrébb fogunk lépni. Az első benyomásaim elég jók, a sasszé, a motor a váltó is fejlődött, minden szinten előreléptünk. Sokkal stabilabbnak érzem, mint a tavalyi kocsit a közepes és nagy sebességű kanyarokban."

Miközben a Ferrarinak voltak gondjaik a 2016-os specifikációjú motorjukkal, a Saubernek nem. Nasr erről kijelentette: "A motor is lenyűgözött, és jobb a vezethetősége: mindenre jobban reagál a motor, sokkal stabilabb és erőteljesebb bizonyos tartományokban. Jobbnak érzem az egészet, bátrabbak lehetünk a kanyarokban. A kocsi hátsó része is nyugodtabban viselkedik."

A brazil pilóta ugyanakkor realista, és mivel a többi közepes erőt képviselő csapat is előrelépett, komolyabb kihívás lesz Melbourneben pontokat szereznie: "Az én szemszögemből nézve a csapatok sokkal versenyképesebbek mint tavaly szezonkezdetkor. Szorosabb most a mezőny, így azt gondolom, hogy nehezebb lesz pontokért menni, de nem ítélkeznék előre."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!