f1

2016.03.05. 06:56

Hivatalos: Érkezik az új időmérő

A Forma-1-es szezonnyitón az eredeti javaslat alapján zajlik majd az időmérő edzés - terv szerint

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A tervezetet eredetileg elfogadták a csapatok, ám később Ecclestone jelezte, hogy a bevezetés késni fog, mert a szükséges szoftver nem lesz készem az Ausztrál Nagydíjra. Ám a WMSC pénteki ülésén döntés született arról, hogy érvénybe lép az eredeti elképzelés, bár a csúszás lehetőségét meghagyják, hátha tényleg nem készülne el időben az említett szoftver.

Az eredeti javaslat szerint a következőképp zajlik majd az időmérő edzés:

Q1 - 16 perces, hét perc elteltével a leglassabb versenyző kiesik, majd minden 90. másodpercben kiesik a leglassabb, míg le nem telik a 16 perc. Így 15 versenyző jut be a Q2-be.

Q2 - 15 perces, hat perc elteltével a leglassabb versenyző kiesik, majd minden 90. másodpercben kiesik a leglassabb, míg le nem telik a 15 perc. Így 8 versenyző jut be a Q3-ba.

Q3 - 14 perces, öt perc elteltével a leglassabb versenyző kiesik, majd minden 90. másodpercben kiesik a leglassabb, míg le nem telik a 14 perc. Végül a két bennmaradónak másfél perce lesz megküzdeni a pole pozícióért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!