Hírek

2016.03.05. 13:46

Pipikék és minden más a Hacukán

Főleg a nők egyik kedvelt és keresett helye a Hacuka, de azért olykor-olykor férfi vásárlók is felbukkannak a Thököly utcai volt Írókéz bolt helyén rendezett közösségi vásáron.

Merklin Tímea

Megunt vagy kinőtt, de kifogástalan állapotú ruhák, kiegészítők, táskák, cipők, játékok, és egyéb hasznos holmik kaphatók. Gyakorlatilag minden van - ezt láthatja a betérő, az egyedi tervezésű ékszerektől, a könyveken, CD-ken át a messze illatozó szappanig. A kézműves termékek között horgolt sapkák, filcből varrt mütyürkék (például szív alakú pipikék), és most már húsvéti tojások is megtalálhatók.

Mintha ez nem is vásárlás volna, hanem a társadalmi élet színtere

Gyakori jelenség a „Boltba megyek, csak beugrottam körülnézni” típusú pár perces vendég, aki tudja, hogy itt mindenki ismerős, jó bejönni fecsegni egy kicsit, és miközben megtudjuk, hogy van a dédi, ő már vesz is egy pingpong ütőt, és elégedetten távozik. Mintha ez nem is vásárlás volna, hanem a társadalmi élet színtere, ahol anyagi természetű gesztusokat gyakorolnak egymás iránt az emberek. Mások - eladó és vevő - egy kiállításról beszélgetnek, közben szinte észrevétlenül gazdát cserél köztük egy fekete magassarkú bőrcipő. A márkás férfiingek asztalához egy feleség húzza a férjét, tetszik-e valamelyik, egy kisgyerek hatalmas görkorcsolyát hordoz, ami neki csónaknak lenne jó, de veti le a cipőjét, hogy bizony, ezt most ő felveszi. Látjuk a pillanatot, ahogy egy fiúcska beleszeret a világító házikóba, ami nélkül elképzelhetetlennek tűnik a további élet.

A kicsiknek izgalmas játszótér. Általában fix árak vannak, de néha alkuk is köttetnek, bizonytalan vásárló esetén könnyen vált az eladó a „Mennyit adna érte?” pozícióra. Minden érdeklődésből nincs üzlet, de érték a folyamatos ismerkedés is. A cuccok, cókmókok között élmény és szórakozás a találkozás, minden hónap első szombatján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!