f1

2016.03.05. 09:32

Ricciardo: Nem kell hősnek lennünk

Daniel Ricciaardo reagált Hülkenberg kijelentésére, melyben a „halo” rendszert kritizálta.

Komenda Vivien

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Az új elem volt a fő beszédtéma a szezon előtti teszt utolsó két napján, hiszen a Ferrari két pilótája, előbb Kimi Räikkönen, majd Sebastian Vettel is körözött autóján a „halo”-val.

Míg több versenyző, köztük a Ferrari németje is támogatta az újítást, addig Hülkenberg korábban már kifejezte ellenszenvét a témával kapcsolatban.

„Szerintem ez borzalmasan néz ki. Azt hiszem, sterilizálná a sportot. A veszélynek jelen kell lennie, hogy vonzóvá tegye a sportot. Régebben ez nagyobb mértékben volt jelen.”

A Red Bull ausztrálja azonban nem ugyanígy gondolja: „Hallottam, hogy Hülkenberg mondott pár olyan dolgot, amivel nem értek egyet. Nem kell hősnek lennünk ebben a helyzetben.” – fogalmazott Ricciardo.

„Ez nem változtatja meg a sportot, vagy az autók sebességét. Ez csak egy plusz elem, amely a védelmünket szolgálja.”

Lewis Hamilton sem szimpatizál az újítással, szerinte így „a valaha volt legrondább F1-es autókat láthatnánk”.

Ricciardo azonban erre is reagált: „Nem gondolom, hogy ez annyit számítana. 2008-ról 2009-re az autók megváltoztak, és csúnyák voltak. A halo nem olyan drámai, mint az volt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!