Telekom Veszprém

2016.03.05. 17:46

A Wisla Plock nem adta olcsón a bőrét

Veszprém – Ahogy az ősszel, most is 27 gólt szerzett a Veszprém a Wisla Plock ellen, ám ezúttal ez a mennyiség elég volt a győzelemhez. Vasárnap a PSG-Flensburg derbin dől el, hogy az MVM végül első, vagy második helyen zár-e a Bajnokok Ligája A jelű nyolcasában.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-Wisla Plock 27:25 (16:13)

Veszprém, 5000 néző. V.: Pandzic, Mosorinski (szerbek). MVM Veszprém: ALILOVIC – Marguc 6, Sulic 1, Nagy 3, Schuch, Terzic, LÉKAI 4. Csere: Mikler (kapus), Ugalde 1, ILIC 7 (3), Iváncsik 1, Sliskovic 2, Chema, Nilsson 1, Palmarsson 1. Edző: Javier Sabate. Wisla Plock: Wichary – Nikcevic 4, RACOTEA 4, Zsitnyikov 2, Rocha 2 (1), De Toledo 3, DASZEK 7 (2). Csere: CORRALES (kapus), Pusica, Tarabochia 1, Kwiatkowski, Wisniewski, Ghionea 2. Edző: Manuel Cadenas.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 5/4.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában utolsó csoportmérkőzését vívta a magyar bajnok, MVM Veszprém a lengyel Wisla Plock ellen. A győzelem megszerzése kötelező volt, hiszen csak így tarthatta életben reményeit, hogy megnyerje a csoportot a bakonyi alakulat.

A vendégek meglehetősen tartalékos kerettel érkeztek, több meghatározó játékos is hiányzott tőlük, így a Veszprémet megjárt Oneto is.

A találkozó előtt A Dal győztese, Freddie énekelt a veszprémi közönségnek, a fiatalember képviseli majd hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

A hétközi események – szerdán váratlanul nyugdíjazták Hajnal Csaba ügyvezetőt – különösen foglalkoztatták a szurkolókat, a legendás O szektor pedig Csaba Bá, köszönjük a 39 évet! Feliratú molinóval fejezte ki véleményét.

A lengyelek szereztek vezetést, sőt rendre ott volt az előny, hiába egalizált sorrendben Ugalde, majd Marguc. Óriási tempót diktáltak a vendégek, s az 5. percben 4:2-re meg is léptek. Marguc gyorsan szépített, de Sulic kapufája után Racotea állította vissza a különbséget (3:5).

A következő percben Nagy és Sulic góljaival aztán már egyenlő volt. Hiába védekezett magas hőfokon és kifejezetten jól a Plock, a Veszprém Nagy átlövésével a 13. percben végre megszerezte a vezetést. Gyors gólváltás után a Wisla Plock kért időt.

Az újabb lengyel gólt követően Ilic tripláját jegyezhettük fel, aki az elmúlt időszakban kissé haloványabb volt a megszokottnál, s a drukkerek szerint talán ez a meccs segít neki újra formába lendülni (12:10).

Alilovic bravúrjaira nagy szükség volt, hogy a támadó egység nyugodtan kézilabdázhasson. Marguc nem tudott rontani és végre Ilic sem (24. perc: 14:11). Chemát alaposan megrángatták, kétszer is úgy kellett a földről összekaparni. Ilic nemcsak a gólokat gyártotta, hanem az előkészítésből is kivette a részét, remek labdákkal tömte a társakat, Marguc például már az ötödik találatánál járt (28. perc: 16:11). A félidő végén a Plock közelebb zárkózott, így 16:13-mal vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészre Palmarsson is lehetőséghez jutott, A csapatok eleinte csak hétméteresekből találtak be, Ilic egyet el is rontott, aztán Lékai kapott két percet, majd Ghionea faragta, újra büntetőből, kettőre a csapata a hátrányát (35. perc: 17:15).

Palmarsson adott el egy labdát, De Toledo meg sem állt Alilovic kapujáig, majd Nilsson is feliratkozott a gólszerzők közé.

Újabb hetes párbaj következett, egy-egy kimaradt mindkét oldalon. Palmarsson viszont nem teketóriázott, elképesztő átlövéssel mattolta Corralest. A Plock csak nem akart leszakadni, a 43. percben 20:19-re álltak a küzdő felek. Marguc újabb büntetőt hibázott el, majd sorozatban maradtak ki a jobbnál, jobb hazai helyzetek, szerencsére a lengyel együttes is sokat rontott. Lékai törte meg a hosszúra nyúlt gólcsendet, Tarabochia tartotta a lépést a bakonyiakkal. Ilic ezúttal nem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja a hetest, így a hajrá 23:20-ról indult.

Az utolsó percekre sem fogytak el a lengyelek, így az utolsó pillanatig kiélezett volt a találkozó. Az MVM-nek mindent bele kellett adni, hogy tartani tudja a különbséget a kellemetlen stílusú ellenféllel szemben. De Toledo cunderével már csak kettő volt közte, s Rocha találatával félő volt, hogy ismét iksz lesz, akárcsak az ősszel. Sabate edző időkérését követően talpra szökkent az aréna. Iváncsik harcolt ki hétméterest, Ilic magabiztosan értékesítette, s ezzel csapatának bebiztosította a két pont megszerzését.

Nyilatkozatok

Javier Sabate: - Magas színvonalú összecsapást játszottunk. A Wisla az egész szezonban remekül teljesített, elég végignézni az eddigi eredményeiket. Idegenben csak a Párizs tudta öt góllal legyőzni, de a Kielt, a Flensburgot is megszorongatta. Az első félidőben problémáink voltak a védekezésünkkel, az a játékrész így a gólokról szólt. Corrales szenzációsan védett, így a támadójátékunk a második felvonásban miatta akadozott. Ha ő nem lett volna, biztosabb sikert érhettünk volna el.

Mirko Alilovic: - Nem volt könnyű mérkőzés, a Plock teher nélkül játszott, nekünk pedig kötelező volt a siker. Folytatnunk kell a munkát, fejlődnünk kell, hogy minél jobbak legyünk a folytatásra.

Manuel Cadenas: - Megpróbáltunk nyerni, de azt gondolom, hogy a világ legjobbjaival fel tudjuk venni a versenyt, és ez elégedettséggel tölthet el. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen az utolsó pillanatig nyílttá tudtuk tenni a mérkőzést, volt esélyünk a pontszerzésre.

Rodrigo Corrales: - Hasonló volt ez a mérkőzés, mint a plocki. Nagyon gyors volt az első félidő, sok gól esett, de nehezen tartottuk a ritmust a Veszprémmel. A második játékrészben már a védelmeké volt a főszerep. Elégedettek lehetünk, megmutattuk, mire vagyunk képesek a világ legjobbjaival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!