Veszprém

2016.03.06. 10:20

A Zrínyi Ilona-matematikaverseny legjobbjai - Átvették a díjakat a tehetséges diákok

Veszprém - A Zrínyi Ilona-matematikaverseny legjobbjait díjazták a Lovassy László Gimnáziumban tartott eredményhirdetésen.

Balla Emőke

A kecskeméti Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány huszonhetedik alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona-matematikaversenyt. A verseny első fordulóján 67166 diák oldotta meg a feladatokat. A résztvevők közül 16565 diák határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) versenyző. Veszprém megyében hét város tíz iskolájában rendezték meg a megyei fordulót, 1303 résztvevővel, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára megyei szervező. Közülük a legeredményesebb 113 diákot jutalmazták a pénteki eredményhirdetésen. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de vannak köztük olyan diákok, akik csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel értek el sikert.

Csapatversenyben második évfolyamon a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, harmadik évfolyamon a Hriszto Botev Általános Iskola, a negyedik-nyolcadik évfolyamon a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, a kilenc-tizenkettedik évfolyamon a Lovassy László Gimnázium nyert. Egyéni versenyben első helyezést ért el a szakközépiskolás diákok között a kilencedikes Kuti Dominik (Pápai SZC Gazdasági Szakközépiskola), a tizedikes Nagy Viktória, a tizenegyedikes Kálmán Blanka és a tizenkettedikes Fekete Fatime (mindhárman a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola diákjai). A gimnazisták legjobbja a kilencedikes Mészáros Márton (pápai Türr István Gimnázium), a tizedikes Radnai Bálint (Lovassy László Gimnázium), a tizenegyedikes Stark Patrícia (Lovassy László Gimnázium), valamint a tizenkettedikes Rothweil Anna (balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium) lett. Az általános iskolások között első helyen végzett második évfolyamon Bors Ádám (Kossuth iskola), harmadik évfolyamon Csilinkó Eszter (Botev iskola), negyedik évfolyamon Bálint Balázs (Kossuth iskola), ötödik évfolyamon Dominyák Virág (Kossuth iskola), hatodik évfolyamon Makarész Dóra (Kossuth iskola), hetedik évfolyamon Tárnoki Ágnes (Deák Ferenc Általános Iskola), nyolcadik évfolyamon Turán Barnabás (balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola).

A megyei forduló legeredményesebb általános iskolája a veszprémi Kossuth és Botev, valamint a herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. A közép-dunántúli régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma a Lovassy László Gimnázium, legeredményesebb szakközépiskolája a Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola.

A megyei verseny legsikeresebb versenyzőit meghívták a március 23–25. között Kecskeméten rendezendő országos döntőre. Megyénkből tizennégyen kaptak meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!