Kultúra

2016.03.06. 10:01

A pillanat megállítva - T. Violányi Mimi kiállítása a természet szépségeit mutatja be

Veszprém - T. Violányi Mimi festőművész minden alkotása sugározza az optimizmust és a természet szeretetét – hangzott el az alkotó műveiből nyílt tárlat megnyitóján.

Kutasi Zsófia

Fürst Ferencné, a festő barátja méltatta T. Violányi Mimi munkásságát: – Keze alól számtalan alkotás került ki, vegyes technikával festett tájképek, erdők, mezők, dimbes-dombos somogyi táj, tengerpart és a kotró, ami egy bányató a Somogyban. Visszaköszönnek a képein mind megannyi megélt pillanata az életnek – mondta az alkotó A pillanat megállítva című kiállításának megnyitóján az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. Hozzátette: – Ezek a kis megállások a mai rohanó világban segítenek bennünket abban, hogy töltekezzünk, kellemes, szép érzéseket csempésszünk agyonhajszolt életünkbe. Jólesik egy picit megállni, megpihenni a képek előtt, rácsodálkozni a természet szépségeire, amelyeket a festőművész tár elénk.

T. Violányi Mimi elmondta, ha valamit meglát, ami megkapja a lelkét, az különleges pillanat számára. A képeken ezeket a hangulatokat adja vissza. Tíz éve fest, kezdetben egy sugallatként jött az indítatás, hogy alkosson. Édesapja is festett, sokat járták együtt a természetet, ami szintén nagy hatással volt rá. A tárlaton huszonkilenc mű látható. A kiállítás megtekinthető április 5-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!