Civil

2016.03.06. 12:39

Egy nap az élet? - Versek, dalok az Egyházmegyei Könyvtárban

Szombathely - Ismét – és hagyományosan – az Egyházmegyei Könyvtár gyönyörű barokk terme adott otthont a Génius Savariensis Szabadegyetem irodalmi estjének, amelyen kortárs költők verseiből szavalt Rozmán Kristóf, előadó társa, Doma Bence pedig a saját dalaiból énekelt gitárkísérettel.

Civil Tudósítónktól

Fűzfa Balázs irodalomtörténész meggyőződéssel ajánlotta a verskedvelők figyelmébe a fiatal előadókat, akik nagy lelkesedéssel és a versek iránti tisztelettel készültek erre az alkalomra – kortárs költők művei mellett saját költeményekkel, dalokkal is.

Rozmán Kristófot már ismerik az irodalomkedvelők: Fűzfa tanár úrral szerte az országban sok helyütt sikerrel mutatták be a többi között Radnóti Miklós, József Attila, Weöres Sándor költeményeiből válogatott műsorukat.A versek iránti szeretetét Kristóf az édesapjától örökölte, gyerekkora óta szenvedélye a szavalás, versenyek díjazottja; a legbüszkébb a Kazinczy-díjra. A szombathelyi egyetem magyar–történelem szakán végzett fiatalember saját versek írásával is próbálkozik, kettőt elszavalt zsengéiből az est közönségének, sikerrel. A kiváló versmondó gyönyörűen tolmácsolta kortárs költőink – Lackfi János, Simon Márton, Petri György, Závada Péter és Szabó T. Anna – műveit.

Fotó: Tátrainé Kulcsár Irén

Doma Bence is az egyetem magyar–történelem szakos hallgatója, ő a saját szerzeményeit, valamint Kristóf megzenésített versét adta elő gitárkísérettel, emelvén az est meghitt hangulatát. A tehetséges énekes-gitáros nem régóta foglalkozik zenéléssel, néhány fesztiválon, tehetségkutatón már részt vett, és jelenleg is képezi magát.

Zárásként hangzott el a műsor címadó verse, Kemény István „Egy nap az élet” című költeménye:

"...Mért mondjam ennél pontosabban, hogy nemsokára
meghalok
s nyers boldogság, vad reménytelenség együtt se tett ki
egy napot..."

amelynek végén a közönség hálásan, tapssal köszönte meg a fiatal előadók műsorát.

Tátrainé Kulcsár Irén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!