f1

2016.03.05. 11:33

Mercedes: a Ferrari előtt vagy mögött?

Nico Rosberg szerint a szezonnyitón nagyon közel lesz egymáshoz a Mercedes és a Ferrari, de nem tudja, melyikük lesz előrébb.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Sebastian Vettelnek és Kimi Räikkönennek köszönhetően a Ferrari a hivatalos téli teszt nyolc napjából ötöt az élen fejezett be, míg a Mercedes inkább a megbízhatóságra gyúrt, és mindössze egyszer „nyerte meg” az egyik tesztnapot Nico Rosberg jóvoltából. A német pilóta szerint nagyon kicsi a különbség a két istálló között, és a két hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíjon „bármely irányba eldőlhet”.

„Tudjuk, hogy a Ferrari nagyon közel van” – nyilatkozta Rosberg. „Roppant gyorsak voltak. Minden csapatnak megvannak a maga taktikusai, így többé-kevésbé tudjuk, mennyi üzemanyaggal mentek a többiek, és persze ők is tudják rólunk. Nagyjából be tudjuk lőni, hol vagyunk a Ferrarihoz képest, ezért mondom azt, hogy szoros lesz – de abban már nem vagyunk biztosak, hogy előttük vagy mögöttük vagyunk.”

Amíg a Ferrari a Pirelli által kínált összes lehetséges keveréken átrágta magát, beleértve a vadonatúj ultralágyat is, Rosberg és csapattársa, Lewis Hamilton alig tett meg néhány kört a lágy keveréken és kevés üzemanyaggal. Rosberg utalt rá, hogy a Mercedes nem akarja kiteregetni a lapjait.

„Kompromisszumot kötöttünk” – mondta a német a csapat tesztprogramjáról. „Nem szívesen mutatod meg másoknak, mennyire vagy gyors. Valamennyi kevés üzemanyagos/lágy keverékes etapot mi is futottunk, így van kis gyakorlatunk benne, ami elég is volt.”

A Mercedes 1294 kört tett meg a nyolc nap során, 245 körrel többet, mint a releváns listán második helyet elfoglaló Toro Rosso. A szinte tökéletes program során mindössze egy nyilvános probléma merült fel a németeknél, amikor Hamilton az utolsó napon nem sokkal az ebédszünet előtt váltóprobléma miatt megállt a pályán.

„Valójában örülök, hogy most állt le” – mondta Hamilton. „Jobb, ha itt megy tönkre, mintha Melbourne-ben akadna hasonló probléma; így legalább a következő alkalomra ki tudjuk javítani a bajt. Néhol feszegettem az autó határait, de természetesen majd csak Ausztráliában fogjuk ténylegesen megmutatni, mit tudunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!