Csepreg

2016.03.06. 19:51

Egy nap, három átadás Csepregen - Sikeres pályázatok és helyi összefogás kellett az eredményekhez

Csepreg - Mozgalmas pénteket tudhatnak maguk mögött a helyiek, a közelmúltban elkészült három beruházást adták át.

Cseszkó Tamás

Komoly kormányzati támogatás révén sikerült a helyi óvoda és a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének felújítása. A helyiek is összefogtak, így készülhetett el az a sószoba, amely szintén az óvodában található. Az átadási ünnepségeken sokan vettek részt.

Izgalmas programokkal várta a vendégeket egész héten a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Dr. Barityné Házi Ottilia, az intézmény vezetője az egész hetes rendezvénysorozat végén összegezve elmondta, sokan voltak kíváncsiak az intézmény hétköznapjaira. Pénteken délután sem volt ok az unalomra, a diákok nemzetiségi napon vehettek részt, de ekkor adták át ünnepélyesen a nemrég felújított tornatermet is, amelyre a 26,5 millió forintnyi forrást kormányzati támogatás biztosította. A fejlesztésnek köszönhetően új nyílászárókat kapott a terem, és megvalósult a teljes külső hőszigetelés is. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere, valamint számos környékbeli településvezető és megyei közéleti személyiség is elfogadta az ünneplők meghívását.

- A városvezetés nem feledkezik el intézményeiről - emelte ki köszöntőjében Vlasich Krisztián, a város első embere, hozzátéve, hogy szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy a csepregi intézmények akár pályázati, akár más forrásokból tovább fejlődhessenek. Méltatta az intézményvezető munkáját, aki szavai szerint javaslataival folyamatosan küzd az iskola sikeréért. A rendezvényen Vlasich Krisztán megköszönte a kapott pályázati forrásokat, kiemelve, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselő közvetítésével korábban soha nem tapasztalt mértékű központi forrás érkezett a városba.

- Csepreg közös együttműködésünk révén komoly sikereket ért el, azonban nagyon sok még a feladatunk - mutatott rá beszédében Ágh Péter. Hozzátette: csak akkor születhetnek újabb eredmények, ha összefogunk a jövőben is. - Azok a gyerekek és fiatalok, akik a csepregi óvodába és iskolába járnak, mindig emlékeztetnek mindenkit erre a felelősségre, hiszen értük dolgozunk - hangzott el.

Nemcsak az iskola tornaterme, de a helyi óvoda is megújult, szintén kormányzati támogatásból, több mint 45,6 millió forintot költöttek a beruházásra.

Megtörtént az épület teljes energetikai korszerűsítése. A helyi óvodások kedves műsorral készültek, feledhetetlen perceket szerezve a megjelenteknek.

A helyi összefogás is meghozta gyümölcsét, elkészült az intézményben az a régen várt sószoba, amelyet szintén pénteken mutattak meg a nagyközönségnek.

Címkék#Csepreg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!