ZTE FC

2016.03.06. 19:37

A Mezőkövesd legyőzte a ZTE FC-t és négy pontra feljött rá

Zalaegerszeg - Vasárnap öt hónap után visszatért otthonába a ZTE FC labdarúgó csapata. Az NB II rangadóján fogadta a Mezőkövesd csapatát és ekkor tartották az elkészült új pálya avatóját is, melyet elrontott a vendégcsapat, hiszen nyert a mindkét csapat számára nagyon fontos mérkőzésen.

Kerkai Attila

ZTE FC  - Mezőkövesd  0-1 (0-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3215 néző. Jv.: Iványi (Szpisják, Kiss B.).

ZTE FC: Szappanos  5 – Króner 5 (Bailo, 58.), Gyagya 5  (Koller 6, 52.), Forgács 6, Szalkai  5 – Szakály 5, Wittrédi 5 (Patvaros 5, 46.), Nagy T. 6 - Városi  5 – Daru 5, Horváth R. 5. Vezetőedző: Csank János.

Mezőkövesd: Dombó  7 – Vági 6, Szeles 6, Devecseri  6, Fótyik 6 - Tóth B. 5 Sós (90.), Hegedüs  5 - Molnár  G. 5 (Szilvási 5, 53.), Szatmári 5, Heffler 6 (Rácz 5, 63.) – Fröhlich 6-2=4. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Devecseri  (32.). Sárga lap: Króner a 38., ill. Tóth B. a 36., Devecseri a 42., Fröhlich a 45., Fótyik az 50., Rácz a 83. Szilvási a 88.  percben. Kiállítva: Fröhlich (46.).


Az egerszegi klub vezetői igyekeztek megadni a módját az új pálya felavatásának,  ünnepi körítést szerveztek a hazatérés tiszteletére. Az kezdőrúgást Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő, Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa és a ZTE FC egyik leghűségesebb szurkolója, a 80 esztendős Lukács László közösen végezte el.  Az új játéktér valóban fényévekkel van a régi előtt, és még a rengeteg eső  ellenére is kifogástalan minőségű talaj fogadta a csapatokat. Méghozzá rangadón és a Mezőkövesd azzal a nem titkolt szándékkal érkezett, hogy nyerjen, hogy csökkentse hátrányát a második és feljutó helyen álló ZTE mögött, a  zalaiak pedig szerettek volna még jobban ellépni. A vendégek nem óvatoskodtak sokat, a  ZTE viszont nem kapkodott, igyekezett türelmesen járatni és megjátszani a labdát. A 17. percben viszont Heffler indult meg,  17 méteres lövésébe Szappanos beleütött. A Mezőkövesd  többet birtokolta a labdát, így nem a semmiből szerzett vezetést. A 32. percben Heffler jobb oldali beadását Devecseri  előbb még maga elé fejelte,de a labda ott maradt előtte, és 3 méterről spiccel a hálóba továbbított, 0-1.  A 38. percben Daru közelről fejelt a kapufára, de kifele pattant a labda, elmaradt az egyenlítés így  hátrányból várhatta a hazai csapat a folytatást.  Tíz másodperc telt el a második félidőből, amikor Fröhlich csúnyán megrúgta Gagyát  és a második sárga lapja után a piros is villant.

Tíz emberrel folytatta tehát a Mezőkövesd, a vendégek beálltak saját térfelükre és egyértelmű volt, hogy innentől a zalaiaknak már egy falat kell majd feltörniük. A Mezőkövesd  nem is ment előre, csak ha nagyon nagy terület nyílt meg előtte, a ZTE pedig nem tudott mit kezdeni ezzel a harcmodorral, kevés ötlet volt a játékában. A 75. percben viszont Koller fejesét a gólvonalról ütötte ki Dombó, de összességében a vendégek ölték az időt. A 89. percben Szakály 16 méteres szabadrúgása a felső lécről a gólvonal elé pattant, és ez volt az utolsó lehetőség is. A Mezőkövesd győzött, így feljött a második  ZTE FC-re négy pontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!