f1

2016.03.06. 18:25

Red Bull: A harmadik hely a cél

Daniel Ricciardo szerint a Red Bull jó eséllyel pályázhat az ötödik-hatodik helyért az Ausztrál Nagydíjon.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

A második barcelonai téli tesztet követően ismét úgy tűnik, hogy a Mercedes és a Ferrari befoghatatlan a többi csapat számára. Habár a Red Bull titokban ambiciózus álmokat dédelgetett, és remélte, hogy elkaphatja a 2015-ös szezon futamgyőztes istállóit, Ricciardo szerint a maximum, amit Melbourne-ben elérhetnek, az összetett harmadik hely.

„Ha holnap versenyeznénk, valóban ez lenne a helyzet” – válaszolta az ausztrál arra a kérdésre, hogy csak az alacsony sebességű pályákon van-e esélye a dobogóra. „Úgy értem, a Mercedes és a Ferrari erőből előttünk állnak jelen pillanatban – ez nyilvánvaló és számítottunk is rá. Ha Monacóban lenne a futam, lehetne esélyünk a dobogóra, de itt szerencsére is szükségünk lesz ehhez. Úgy tűnik nekem, hogy az autó jobb, mint 12 hónappal ezelőtt, így jobban is kellene idén teljesítenünk – de a Williams és a Force India is sokat fejlődött. A harc az ötödik helyért nagyon szoros lesz, de ha minden jól alakul, behúzhatjuk.”

Ricciardo beismerte, nem érték el teljesen azt a fejlődési szintet, amit a Red Bull tavaly várt, de reméli, hogy a szezon során folyamatosan fejlődni tudnak.

„Mindig van hova fejlődni” – tette hozzá. „Ám szerintem nem csak ekkora előrelépésre számítottunk egy évvel ezelőtt. Tavaly év végére az autó már a legtöbb pályán egész jó volt; néhányon lehetett volna jobb is, de ez a helyzet most. Melbourne mindenki számára ismeretlen terep lesz, de kasztni tekintetében jól állunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!