Belföld

2016.03.07. 08:11

Vádat emeltek egy pakisztáni embercsempész ellen

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy pakisztáni férfival szemben, aki tavaly októberben tizenkét szíriai állampolgárt akart a szerb-magyar zöldhatár közeléből Ausztriába szállítani - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek, vagyoni haszonszerzés céljából segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a tavaly nyáron illegálisan Magyarországra érkező férfi szeptemberben hamis okmányokat próbált szerezni Budapesten. Erre azért volt szüksége, mert a menekülttábort elhagyva illegálisan akart munkát vállalni. A fővárosban összeismerkedett megbízójával, akivel megállapodott, hogy 400 euró fejében a szerb-magyar zöldhatár mellől migránsokat szállít Ausztriába. Ehhez autót, az üzemanyagra pénzt, egy hamisított pakisztáni útlevelet - amelyben hamis olasz tartózkodási engedély is volt - hamisított olasz vezetői engedélyt és egy mobiltelefont is kapott.

A vádlott október 8-ról virradóra Budapestről a szerb-magyar zöldhatár közelébe hajtott, majd a mások által a határon illegálisan átjuttatott 12 szír állampolgárt vett fel a gépkocsiba, és velük Budapest irányába indult. Röviddel ezt követően a rendőrök igazoltatták, majd őrizetbe vették a vádlottat - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!