f1

2016.03.07. 07:03

Prost szerint rossz a döntéshozás sorrendje

Alain Prost szerint a Forma-1 messze nem olyan rossz most, mint amilyennek tűnik.

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

A Motorsport Világtanács pénteken elfogadta a "székfoglalós" időmérő-formátumot, és elképzeléseik szerint más Melbourne-ben életbe lép.

"Nem hiszem, hogy megérkezik (az új szabályzás)." - mondta Alain Prost a Speed Weeknek, Genfben. "És remélem is, hogy nem fog."

"Nem akarok olyasmit kritizálni, amiről nincs teljes képem. Viszont úgy tűnik, hogy minden változásokat akar az F1-ben, de ha csak egy területen történik változás, az nem sokban hat a teljes csomagra. Ebben a tekintetben egyetértek Bernie-vel. Néha szükség van arra, hogy valaki azt mondja, 'Rosszul csináljuk!' Most megbeszélések vannak megbeszélések hátán, de eredmény nélkül."

"A kvalifikáció jó példa: döntenek valamiről, és csak utána jönnek rá, hogy nem tudják azonnal bevezetni."

Prost abban bízik, hogy idén izgalmas lesz az F1, és a Ferrari tényleg megszorongatja a Mercedest.

"A Forma-1, mint termék, nem rossz, annak ellenére sem, hogy az emberek mindig panaszkodnak a Merecdes dominanciája miatt. De nem mindig ugyanez volt a helyzet az F1-ben? Az újságírók mindig kiemelnek egy dolgot, és azt kritizálják, mindenkinek megvan a maga véleménye. De ez nagyon rossz, mert kívülről nézve csak annyi látszik így, hogy minden rossz. De messze nem így van. A Forma-1 helyzete sokkal jobb, mint amilyennek látszik, még akkor is, ha néhány dolgot ki kell elemeznünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!