Haladás

2016.03.07. 11:25

Jó ütemben halad a Sportkomplexum-beruházás

A változatos, olykor jelentős csapadékkal is gazdagított időjárás ellenére a tervezett ütem szerint zajlik a Haladás Sportkomplexum építkezése.

Vadas Krisztina

Az időjárási nehézségek ellenére is a tervezett ütem szerint zajlik a Haladás Sportkomplexum építkezése. A kivitelezők elképesztő mennyiségű, 1500 tonnányi törmeléket szállítottak el a területről. Az újrahasznosítható anyagokat szakszerűen bedarálják és a leendő épületek alatti töltésekben használják majd fel.

Márciusban az alapozásé lesz a főszerep: a sportcsarnok mélyépített síkalapozása lesz a következő munkafázis. A nagy mennyiségű csapadék miatt speciális technológiát, úgynevezett víz alatti betonozási technológiát alkalmaznak majd, amihez mintegy 2000 köbméter betont használnak fel. Ezzel párhuzamosan megkezdődik az előre gyártott vasbeton elemek gyártása is, hogy ezek helyszíni összeszerelését is elkezdhessék.

A beruházás a tervek szerint várhatóan 2017 nyarán fejeződik be. A kivitelezési munkákat a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi. Az új létesítményben nem csak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabda pálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!