Körmend

2016.03.07. 11:05

Washingtonban járt Bebes István

Körmend - A Washingtonban tartott nemzetközi imareggelin nemrég több ezren vettek részt. Köztük volt Bebes István polgármester is.

Kozma Gábor

Az eseménynek az USA fővárosa, Washington D. C. adott otthont. A több ezer meghívott között az idén ott volt Bebes István körmendi polgármester is, aki elmondta, hogy a történet még országgyűlési képviselőségéig nyúlik vissza.

- Hívő családban nevelkedtem, így teljesen magától értetődő volt, hogy a '90-es évek végén csatlakoztam a parlamenti imacsoporthoz, aminek aztán később vezetője is lettem. A tagság folyamatosan változott, cserélődött, de mindig volt 8-10 fő, így rendszeresen tudtunk működni - mondta a városvezető. Az idei imareggeli a 64. ilyen esemény volt az Egyesült Államok történetében. A rendezvényen felszólalt Barack Obama, az USA elnöke is, aki beszédében az emberekben élő belső félelmekről szólt.

- Nagy élmény volt számomra a személyes részvétel. Ahogy láttam, Obama elnök beszéde mindenkire nagy hatást gyakorolt, politikai és vallási nézetektől függetlenül. Ezen felül is nagyszerű lelki élményt nyújtott az egész esemény. Jó érzés látni és személyesen átélni, hogy miként erősíti a vallás a népek közötti szolidaritást és az együttműködést. Külön öröm számomra, hogy az országgyűlésben is egyre inkább elmélyült ez a kezdeményezés. Számomra megtiszteltetés, hogy valamikor a kezdeteknél jómagam is formálója, alakítója lehettem - fogalmazott amerikai útja kapcsán Bebes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!