f1

2016.03.07. 13:37

Wolff szerint idén változatosabb eredmények születhetnek

Persze nem garantálja, hogy nem ők lesznek elöl megint

Motorsport Csatorna

Fotó: Varga András

Miután szerették volna növelni a versenyzők szerepét, az emberi tényezőt a versenyeken, az FIA szigorúbbra szabta a rádiózásra vonatkozó szavályokat, azzal a felkiáltással, hogy "a versenyzőnek egyedül kell vezetnie az autót, segítség nélkül".

Biztonsági okokból továbbra is kaphatnak üzenetet a versenyzők, azonban tavaly óta a csapatok nem adhatnak tanácsot, információt a versenyzőknek a gumikról, üzemanyagfogyasztásról és motorbeállításról. Ennek következtében idén több lehet majd a vezetői hiba, így lehet pár meglepő eredményre számítani - véli Toto Wolff.

"Több hibát generál majd és változatosabb eredményeket, ami fontos a sportnak." - mondta Wolff a Motorsport.com-nak. "Az emberek azt akarják látni, hogy az esélytelenebb is nyerhet. Unják a dominanciát. Nem mondom, hogy ismét dominánsak leszünk, hanem azt mondom, hogy az emberek, a rajongók, a nézők szeretik azt a tudatot, hogy az esélytelebb is nyerhet és más lehet az eredmény. Ezért nézünk focit is. Számos F1-es világbajnok született, miközben a Premier League-ben mindig ugyanazok a csapatok nyernek, mégis ott a lehetősége annak, hogy nyer az esélytelenebbnek gondolt és megkavarodik az eredmény."

"Komolyabb tervezésre lesz szükség a verseny előtt. Az intelligenciától függ majd, hogy emlékszik-e majd (a versenyző), hogyan is volt (kitalálva). Az intelligencián és az ösztönökön múlik majd, hogy a jó dolgot teszi-e a jó időben."

"Majdnem olyan lesz, mintha elvágták volna a rádiókapcsolatot a pit wall és az autó között. Kicsit hasonló lesz, mint a MotoGP."

"Szeretjük a rádiókomunikációt, szeretünk részesei lenni az autóban zajló érzelmeknek. Talán túl messzire mentünk, ezért szigorították, de nem tudom, hogy jó-e ez a rajongóknak. Kevésbé fogják érteni, hogy mi történik az autóban, mert kevesebbet fog rádiózni a versenyző."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!