Várpalota

2016.03.07. 15:03

Helyi alkotó a porondon - Kecskés Erika grafikái a Thury-várban

Várpalota – Képzelet és valóság címmel Kecskés Erika várpalotai grafikus alkotásaiból nyílt kiállítás az elmúlt hétvégén a Thury-vár reneszánsz festőműhelyében.

Szabó Péter Dániel

- Három évvel ezelőtt egy interneten alakult csoport sugallatára kaptam kedvet a rajzoláshoz, azóta készítek grafikákat. Az elmúlt évek munkájának lenyomata a most nyílt kiállítás. Tanárhoz nem jártam, a világháló segítségével autodidakta módon próbálom képezni magam. A képeim mindegyike fotók alapján készült, ám a témák vegyesek. Kell azonban, hogy megfogjanak valamiért. Nagyon szeretek egyébként életképeket és portrékat rajzolni, de az állatokról is szívesen készítek grafikákat, ahogy az látható is a várban nyílt tárlaton - mondta el a Naplónak a Várpalotán élő Kecskés Erika, akit egykori rajztanára, Farkas István festőművész méltatott a kiállítás megnyitóján.

Egykori rajztanára, Farkas István mutatta be az alkotót, Kecskés Erikát (a háttérben) a kiállítás megnyitóján (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Erika nagyon hatásos és egyértelmű üzenetű fotókat választ másolásra. Érzelmeket akar kifejezni, az érzelmekre akar hatni. Az üzenet pedig célba ér, hiszen nincs ember, akire ne lenne hatással a fegyvert fogó kisgyermek, a kutyájával látható hajléktalan vagy a Föld pusztulását bemutató alkotás – mondta el Farkas István.

Az ünnepélyes megnyitón, amelyre a szervezők örömére rengeteg fiatal ellátogatott, Troják Laura zongorajátékával járult hozzá az emelkedett hangulathoz. A fiatal várpalotai tehetség felkészítő tanára Tósokiné Török Viktória volt. Kecskés Erika kiállítása március 27-ig látható a vár reneszánsz festőműhelyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!