Sport

2016.03.07. 17:02

Folytatás a SEHA-ban: két nap alatt két mérkőzést is játszik a Veszprém

Veszprém - Három idegenbeli SEHA-liga-mérkőzéssel folytatódik a hét az MVM Veszprém férfi kézilabdázói számára, akik arra is választ kaptak, ki lesz a következő ellenfél a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

B. Virág Rita

A francia PSG 35:32-re legyőzte a német Flensburgot a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében, így nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar bajnok az A jelű csoportban a második helyen zár. Ez azt jelenti, hogy a nyolcaddöntőben az egyik leggyengébb ellenfelet kapja.

A C-D ágról az ukrán Motor Zaporozsje, valamint a fehérorosz Meshkov Brest vívta ki a továbbjutást, s végülelőbbivel méri össze erejét az MVM a legjobb nyolc közé jutásért.

A két mérkőzésnek még nincs pontos ideje, egyelőre annyit lehet tudni, hogy az odavágót március 16-20. között, míg a visszavágót március 23-27-én bonyolítják le. Addig sincs azonban megállás, a héten ugyanis szeretné befejezni a SEHA-liga alapszakaszát a bakonyi csapat, s így feszített tempóban öt nap alatt három mérkőzést is játszik.

Kedden a macedón bajnokkal, a BL-ben szintén a legjobb 16 közé jutó Vardar Szkopjéval csap össze az MVM. A derbi 18 órakor kezdődik.

A Szkopje és a Veszprém idén már összemérte erejét, akkor 24:24-es döntetlenre végződött kettejük csatája.Annyi biztos, hogy a macedónok a SEHA-ligában csak akkor vehetik át az első helyet, ha a magyar alakulat a hátralévő három meccsből kétszer kikap, de erre kevés az esély. Úgyhogy azt is elkönyvelhetjük, hogy a varasdi négyes döntőben, jó esetben a fináléban, harmadszor is találkozik a Vardar és az MVM.

Megtudtuk azt is, a veszprémiek teljes kerettel vágtak neki a macedón túrának, és kedden bemutatkozhat az új igazolás, Guardiola is.

 

Vardar: jó kapusok, erős védelem

Javier Sabate, az MVM Veszprém szakvezetője kifejtette, a Vardar évről évre egyre erősebb tár-saság. A macedónok az idén egyszer már majdnem megtréfálták tanítványait, ezért egyáltalán nem vehetik fél vállról a mérkőzést, alaposan fel kell készülni. Az edző szerint a Szkopje erőssége, hogy kiváló kapusokkal és betonbiztos védelemmel rendelkezik, amely megalapozza a gyors gólok lehetőségét is. Ezt mindenképp meg kell akadályozni a győzelem érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!