Sport

2016.03.07. 16:35

Hiányolt vagányság

Zalaegerszeg - A körítés megvolt, csak a győzelem maradt el a ZTE FC vasárnapi, pályaavatóval egybekötött első tavaszi fellépésén a Mezőkövesd ellen.

Kerkai Attila

A zalaiakat üldöző és szintén az élvonalbeli tagságról álmodó vendégek egy góllal nyertek, de még mindig a ZTE FC a második az NB II-es tabellán. Kezdjük azzal, hogy Devecseri Szilárd gólja sokat ért a Mezőkövesdnek, hiszen ezzel a sikerrel négy pontra megközelítette a ZTE FC-t. Devecseri találata döntött és ha nincs ez, akkor maradt volna a hét pont a két csapat között, vagy... Vagy éppen tíz, ha nyer a ZTE, de vasárnap ettől most messze volt. Többek között azért, mert az első félidőben a Mezőkövesd gyorsabban, agresszívebben és jobban futballozott nála, ezen nincs mit szépíteni.

A második félidőben viszont tett azért a ZTE is, hogy legalább az egyik pontot itthon tartsa, de a vendégek már csak az eredmény tartására törekednek, főleg úgy, hogy tíz emberre fogyatkoztak. Ami érthető volt az ő szemszögükből, mármint, hogy célfutballra törekedjenek, éppen az imént említett pontkülönbségek miatt.

Az utolsó percekben Szakály Attila (fehérben) lábában benne volt az egyenlítés lehetősége, de szabadrúgása a felső lécról a gólvonal elé pattant. Ha bemegy, minden maradt volna a régiben... Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC kis szerencsével a döntetlent elérhette volna, de az a bizonyos szerencsefaktor most nem érkezett a segítségükre... A mérkőzés után Csank János a hazaiak és Pintér Attila, a vendégek szakvezetője is úgy látta, hogy a két csapat jó és változatos mérkőzést vívott egymással. Természetesen egy rangadóról volt szó az NB II-ben, melyen az eredmény mindennél előbbre való volt, s biztosan vannak, akik vitatkoznának a két vezetőedző véleményével. Olvastunk olyan kommenteket is, melyek jócskán elrugaszkodtak a látottaktól.

Az ugyanis, hogy színvonal alatti játék lett volna, egész egyszerűen nem igaz. Véleményünk szerint a Mezőkövesd az első félidőben kifejezetten gyorsan és pontosan futballozott, ráadásul egy kiváló minőségű pályán. A ZTE FC futballjából viszont hiányzott az ötlet, illetve leginkább a váratlan megoldások. A második félidőben már hiába ment előre, hiába érkeztek támadóbb szellemű játékosok a pályára, a vendégek taktikusan tördelték a játékot. És még egyszer hangsúlyozzuk: rangadót játszott a két csapat, nem pedig bemutatómérkőzést...

Mindezzel együtt a ZTE FCjátszhatott volna jobban is, de ezt Csank János, az egerszegiek szakvezetője is elismerte.

- Az első félidőben az ellenfél megvert bennünket a középpályán, s lehet hogy bele kellett volna nyúlni a meccsbe az első gól után - nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón. - A második félidőben nyomtunk, mentünk előre, de kicsit rendesek a játékosaim, és több vagányság még elkelt volna. Ezek a fiúk nagyon akartak, imádják a ZTE-t, de van egy feszülős rész is a futballban, ami hiányzott. Az ellenfélnél pedig volt egy jó kapusteljesítmény is, ami a mezőny legjobbja volt. Most egy kicsit megint hátrafele kell nézegetnünk és nem előre, de lesznek még rangadók a bajnokságban.

A ZTE FC pénteken, Dunaújvárosban (18.00) lép pályára, hiszen az időpontmódosításhoz a zalaiak is hozzájárultak. Az MTK a szerdán és szombaton is Dunaújvárosban rendezi meg soron következő két bajnoki találkozóját, így az újvárosiak kérték, hogy szombatról tegyék át péntekre a második vonalbeli mérkőzésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!