Sport

2016.03.07. 16:32

A Szan-Dia FSC nem csak versenyzői révén, de a rendezés terén is jól vizsgázott

Nagykanizsa - A Dance Star Hungary 2016 elnevezésű látványtánc versenyt rendezték a HSMK-ban, melyen végül a 44 gyakorlat 104 versenyzőjéből 32 gyakorlat 82 versenyzője kvalifikálta magát a május végén sorra kerülő poreci világbajnokságra.

Kühne László

A Szan-Dia FSC együttese egyben a zalai színeket is képviselte és összességében a kanizsaiak növendékei 19 arany-, 11 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek. Emellett a dél-zalaiak bezsebelhették a nemzetközi küldöttség képviselőitől a rendezéssel való elégedettséget is.- Mint edzők nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra, már csupán azért is, mert egy újabb szövetség keretein belül szerepeltek eredményesen - összegzett a vb-kvalifikáció után Vágó Diána, a Szan-Dia FSC egyik trénere.

A szandiások közül szólóban aranyérmet a Kiscica - Ujj Viktória (acrobatic dance gyerek kategória), a Marry Poppins - Kurucz Petra (musical theatre gyerek), a Good bye - Szabó Tímea (open felnőtt) és a Rabiosa - Csányi Csilla (MTV Commericial felnőtt) produkció szerzett.

Ezüstérmesek a California - Szabó Tímea (lirical felnőtt) és a Popey - Varga Fanni (open gyerek) előadások lettek, bronzéremmel pedig a Farkas - Tizedes Renáta (acrobatic dance felnőtt) lett gazdagabb.

A házigazda Szan-Dia FSC egyik csoportja a Csillagjegyek produkciójukat adják elő Fotó: Szakony Attila

Az úgynevezett párosok-hármasok-négyesek versengésében elsőként a Flinstones - Solymosi Vivien és Kurucz Petra (acrobatic dance gyermek), a Pinocchio - Zsohár Fanni és Ujj Viktória (open gyermek) és az I’m an Albatros - Varga Izabell és Kátai Lora (open felnőtt) zárt.

Ezüstérmet a Bang Bang - Lovkó Bonita és Kisgyura Anna (acrobatic dance felnőtt), A váza - Taródy Csenge és Ács Barbara (open gyermek), a My boyfrend’s back - Varga Fanni és Felde Zorka (MTV Commericial gyerek), a Bangbang - Váradi Luca és Molnár Lilla (MTV Commericial junior) és a 4ever Madonna - Skanecz Sára és Poszovecz Hanna (MTV Commericial felnőtt) előadások érdemeltek ki, míg bronzérmesként a Little Party - Kovács Patrícia és Kátai Lora zárt.

Csoportban első lett a Common and dance (acrobatic dance felnőtt), a Színesceruzák (open mini), az Almamagok (open gyermek) és az European union (production number junior) táncos produkció. Második hellyel gazdagodott a Csillagjegyek (acrobatic dance junior), a Dzsungel könyve (musical theatre gyerek) és az Olympia (open junior), bronzérmet pedig a Hajlakk (musical theatre gyerek) előadói vehettek át.

Formáció kategórián belüli elsőséget a Biliárd (acrobatic dance gyerek), az Éden (acrobatic dance felnőtt), az Ali Basha (open gyerek), a Szüret (open junior), a Viva Las Vegas (open felnőtt), a 101 kiskutya (production number gyerek), a Hófehérke (production number junior) és az Óz (production number felnőtt) ünnepelhetett, míg második lett a Popcorn (open gyerek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!