Életmód

2016.03.07. 20:09

Forró lesz a március

Egy lufinyulat adtam volna hatévesen azért, ha előre tudom, hogy eltűnnek az évszakok, mire felnövök.

Budai Dávid

Ez azért nagyon fontos, mert egészen másként rendeztem volna be az életemet, ha tudom, hogy négy évszak helyett csak kettővel kell számolnom röpke három évtized alatt. Ha van unalmas téma a világon, akkor az az időjárás, ellenben ha nem lenne, az emberek többsége el sem tudna indítani egy beszélgetést. Ráadásul amióta Leonardo DiCaprio szobrocskával a kezében felhívta a világ figyelmét a globális felmelegedésre, ismét menőnek érezzük azt a bizonyos csontot tovább rágcsálni. A fanyalgók nyilván úgy gondolják, DiCaprio tíz éve morzsolgatta magában ugyanezt a beszédet, amely már régen aktualitását vesztette. Az igazság viszont az, hogy nagyon jó beszédet választott, amely annál aktuálisabb, minél később mondja el.

Régen az időjárás finoman szólva vonalas volt. Kiszámíthatósága miatt népi bölcsességeket lehetett hozzá tapasztani. Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince, Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget, és hasonlók. Ma már ezt a kapaszkodót nyugodtan elfelejthetjük. Mindenki emlékszik még, hogy két évvel ezelőtt március idusán ezrek rekedtek a behavazott autópályákon, mire a belügyminisztériumtól mindenki kapott egy jól megfogalmazott üzenetet: Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét. Ha elfogy az üzemanyaga, akkor üljön át egy másik gépjárműbe! Mivel én éppen egy bárszéken billegtem akkor, nehezen tudtam megfejteni az sms-t, de aztán utóbb kiderült, a hiba nem az én készülékemben volt. Az intelem valóban ellentmondással terhelt. Nincs mit tenni, ideje megtanulni együtt élni az extrém időjárással és a két évszakkal. Utóbbival egyébként én kibékülnék, ha mondjuk, nyár lenne meg tél, csakhogy az a helyzet, hogy inkább tavasz van meg ősz. És, hogy egy kis csavar legyen a történetben, ezek is fordítva jönnek. Nagy hát a baj. Aki pedig forró márciusra számít, egyedül a 15-ei tanártüntetésben bízhat.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!