Sport

2016.03.07. 19:53

Az eleje nehéz volt, a vége már sima lett - Idegenben nyert a Haladás futsalcsapata

Csömör - Az NB I-es futsalbajnokság 16. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE a Rubeola vendégeként aratott papírforma győzelmet.

Tóth Gábor

Rubeola FC Csömör-Swietelsky-Haladás VSE 3-6 (2-1).

- Csömör, 150 NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Futó (Faragó).

Rubeola: Varsányi - Józsa, Jenei, Meruzsi, Érsek. Csere: Nehéz, Viz, Tősér, Miletics, Méhes, Husz, Horváth G., Pirik. Edző: Takó Csaba.

HVSE: Tyukász - Rácz, Hajmási, Hegyesi, Horváth P. Csere: Matyi (kapus), Németh P., Németh E., Nagy T., Öreglaki, Sipos, Farkas, Kalló. Edző: Lódi Tamás.

Gól: Jenei (2.), Józsa 2 (14., 23.), ill. Horváth P. 2 (19., 30.).Hajmási (21.), Öreglaki 2 (23., 35.), Hegyesi (26.).

A sereghajtó, pont nélküli Csömör fogadta a második helyen álló Haladást. A mérkőzésnek toronymagas favoritként futottak neki a zöld-fehérek. Igaz, a szombathelyiektől két alapember hiányzott, Gyurcsányi sérülés, Vidák pedig eltiltás miatt.

A találkozót jól kezdték a vendégek, két nagy ziccert is kialakítottak a védekezésre, kontrákra berendezkedő Csömör ellen. Ám a helyzetek kimaradtak, a házigazda pedig - a játék képe alapján teljesen váratlanul - betalált. A góltól, a vezetéstől pedig belelkesedett a fiatal, harcos, motivált házigazda. Hiába uralta a meccset a Haladás, a Rubeola kontráiban komoly veszély rejlett - sikerült is növelnie az előnyét. Ekkor y, hogy roppant nehéz mérkőzés vár a zöld-fehérekre. Horváth Péter szépítő gólja nagyon jókor jött, nem sokkal a félidő lefújása előtt. Így azért jobb hangulatban vonulhattak öltözőbe a vasiak. Fordulás után egy felpörgött, elszánt Haladás lépett a pályára. Rögtön sikerült egyenlíteni, innen pedig nem volt megállás. Jöttek sorozatban a szombathelyi gólok. A vasiak sokkal gyorsabban, pontosabban játszottak ellenfelüknél - fokozatosan kijött a két csapat közötti különbség. Végül biztosan, megérdemelten nyert a HVSE.

Lódi Tamás: - Az első félidő kritikán aluli játéka után a második játékrészben felébredtünk, és végül megnyertük az idegőrlő meccset. Pozitívum, hogy jól védekeztünk öt a négy elleni, és hogy mérsékeltebb teljesítménnyel is győztünk. Sokat kell még dolgoznunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!