Sport

2016.03.07. 19:57

A Göcsej SK kikapott - egy esélye maradt még a felsőházra

Zalaegerszeg – Közel két hónap után szerepelt újra hazai pályán a Göcsej SK férfi NB I-es futsal csapata, amikor hétfőn este a 16. forduló keretében az FC Veszprém együttesét fogadta.

Kerkai Attila

Göcsej SK–FC Veszprém 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 350 néző Jv: Vass I. (Tamási, Imrő)

Göcsej SK: Balikó – Borsi, Sámson, Apatini, Halmos. Csere: Horváth E., Kottán, Papp, László, Szabó, Szőke, Tóth, Horváth D., Schmidt. Edző: Bagó Gábor.

Gólszerző: Gulyás (33.).

Sámson Zoltán, a Göcsej SK játékosa esik át a veszprémi lábakon a hétfő esti mérkőzésen Fotó: Katona Tibor

A vendég Veszprém kispadján a magyar futsal emblematikus alakja, Madarász János ült, aki százhuszonhét válogatott fellépésén kilencvennyolc gólt szerzett. A zalaiak mindenképpen győzni szerettek volna, hogy életben tartsák az első hat közé jutásért, azaz felsőházi reményeiket. A mérkőzés elején némi tapogatózás után az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Apatini lövését lábbal védte a vendégek kapusa. A negyedik perc elején egy ziccerig játszott helyzetben Kottán a kapus mellett is elhúzta a labdát, de a kapu mellé gurított. Lendületesen játszott a Göcsej és jól szűrték a veszprémi próbálkozásokat. Az első vendéghelyzetre a 8. percig kellett várni, de a kimozduló Balikó védte a kapura tartó lövést. A zalaiak támadtak, de helyzetet mégis a vendégek alakítottak és Balikónak egyre többször kellett közbeavatkoznia. A 16. perc elején újabb hazai helyzetnek tapsolhatott a közönség: Kottán centerezett és egy csel után lőtt, de ponttalanul célzott. Fél perccel később Horváth Detre lövésébe léptek bele önfeláldozóan a vendégek.

Az első félidőben tehát nem született gól, a folytatásban pedig az előrébb tartó, ötödik helyezett Veszprém igyekezett irányítani a mérkőzést. A 26. percben nagy hazai ziccer maradt ki, de továbbra is a vendégek kezdeményeztek többet, így nagyrészt a Göcsej SK védekezett és próbált kontrázni. A 26. percben az egerszegiek ziccert hibáztak, pedig ez óriási lehetőség lett volna a vezetés megszerzésére. Közben persze nagyon kellett a házigazdának figyelnie, ugyanis a veszprémiek szorongattak és a 33. percben egy gyors támadás végén Gulyás a bal felső sarokba lőtt. Az egerszegiek kikaptak, de matematikai esélyük még maradt a hátralévő két fordulóban a  hatodik  Aramis beérésére. Például a  következő fordulóban,  március 17-én egymás ellen meccselnek....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!