Sport

2016.03.10. 16:44

Lábtollas idénynyitó díjátadóval - Négy kanizsait választottak kategóriájukban az elmúlt év legjobbjának

Nagykanizsa - Újszászon kezdődött a felnőtt lábtollas évad Eb-válogatóval és országos rangsoroló versennyel.

Kühne László

A versenysorozat győztesei alkotják majd a válogatottat az októberi, Kisteleken megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon.

A női csapat döntőben a kanizsai ZSE a Cserszegtomaji SK ellen győzött, egyéniben a kanizsai Kunics Réka a cserszegi Mile Alexandrát előzte meg. A férfiaknál harmadik lett a kanizsai centercsapat, míg egyéniben Farkas Balázs szerzett bronzérmet.

Díjazták az elmúlt év játékosait az újszászi helyszínen. Összesen négy nagykanizsait választott a Magyar Lábtoll-labda Szövetség az év legjobbjának. A még ifjúsági korcsoportú Kunics Réka a felnőttek közt lett első, Vlasics Dalma és Baranyai Benett az ifjúságiaknál, míg Takács Endre a szeniorok között lett az év legjobbja. A rendezvény alatt került megrendezésre az MLTSZ tisztújító közgyűlése, ahol Takács Tamást és Budavölgyi Kálmánt beválasztották a szervezet elnökségébe, Laskiné Spingár Évát a felügyelő bizottságba, míg Takács Endrét a játékvezetői bizottságba.

A kanizsai díjazottak az év legjobbjai szavazáson, balról Baranyai Bennett, Kunics Réka, Takávs Endre és Vlasics Dalma

Zalai dobogósok az Eb-válogatón. Női csapat (12): 1. Balogh Eszter, Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma, ... 3. Mile Alexandra, Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka. Női egyéni (34): 1. Kunics Réka, 2. Mile Alexandra. Férfi csapat (14): 3. Farkas Balázs, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (ZSE Nagykanizsa). Férfi egyéni (34): 3. Farkas Balázs.

Az év játékosa szavazás kanizsai eredményei. Felnőtt nő: 1. Kunics Réka, 2. Morvai Noémi. Szenior férfi: 1. Takács Endre. Szenior nő: 3. Baloghné Munkácsi Andrea. Ifjúsági leány: 1. Vlasics Dalma. Ifjúsági fiú: 1. Baranyai Benett, 3. Horváth Gergő. Serdülő leány: 3. Tukszár Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!