Rendőrségi

2016.03.18. 13:17

Hajtva tilos, tolva szabályos! - figyelemfelhívó táblát helyez ki a rendőrség Szombathelyen, Sárváron és Körmenden

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében figyelemfelhívó táblát helyez ki a rendőrség és a közútkezelő a forgalmasabb gyalogátkelőhelyekhez. A rendőrségi kampány célja tudatosítani a biciklisekben, hogy ne hajtsanak át a zebrán, mert veszélyes.

Szombathelyi Médiaközpont

Hajtva tilos, tolva szabályos! - erre figyelmeztet a tábla, amelyet pénteken délelőtt helyeztek ki a 87-es főúton, a nagyáruház előtti forgalmas gyalogátkelőhelyhez. Sok biciklis közlekedik itt a lakóparkból az üzletek felé, és többször előfordult baleset is.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Mivel itt nincs kerékpárút a zebra mellett, az átkelés úgy szabályos és biztonságos, ha leszállnak, és áttolják a kerékpárt. "Én úgy szoktam áttolni, nem biciklizem keresztül sosem. Bármelyik pillanatban jöhet egy autó, és így könnyebben meg tudok állni" - mondta el Katavics Lajosné, aki kosarakkal, szatyrokkal megrakodva haladt át a gyalogátkelőhelyen, miután leszállt a kerékpárjáról.

A kampányt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága indította. Öt forgalmas szombathelyi gyalogátkelőhelynél szerelik fel a táblákat, így például a Nárai és a Brenner János utca kereszteződéséhez is. Több vidéki kapitányság is - Sárvár, Körmend - is kap ilyen táblákat.

"Szerencsére negatív adatokról nem tudok beszámolni, körülbelül ugyanannyi baleset történt idén, mint a tavalyi év azonos időszakában, de az a célunk, hogy ez a baleseti szám minél kevesebb legyen és csökkenjen" - tájékoztatott László Péter rendőr őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A jó idő beköszöntével több kerékpáros közlekedik az utakon. Fontos, hogy ügyeljenek a KRESZ betartására és a bicikli felszereltségére: a világító- és fényvisszaverő berendezésekre, fékekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!