Óbudavár

2016.03.20. 12:53

Többórás bolyongás az erdőben - Tizenöt kilométeres éjszakai túrát rendeztek Óbaduváron

Óbudavár - Volt, aki kevesebb, mint három óra alatt teljesítette a tizenöt kilométeres távot, de akadt olyan is, akinek nyolc órába tellett beérni.

Heffler Péter

Hatodik alkalommal rendezték meg az Óbudavár 15 elnevezésű tájékozódási teljesítménytúrát, melyen közel száztizenöten vettek részt, akik között a legidősebb „versenyző” hatvankét, míg a legfiatalabb kilencéves volt. A túra során a legoptimálisabb esetben – eltévedés nélkül – tizenöt kilomért kellett megtenniük az indulóknak, amit mind a száztizenöten teljesítettek is.

A szervezőktől megtudtuk, hogy mindenki más-más mentalitásban vágott neki szombat este hatkor a távnak, mert például egy almádi sportember, Szabolcs Tamás kevesebb, mint három óra alatt teljesítette a kört, de volt olyan társaság is, akiket egészen hajnali kettőig vártak a célnál. A rendező Zöld Bakancs Klub 1993 óta szervez hasonló túrákat, és a szombati verseny számukra is különleges volt, ugyanis az Óbudavár 15-ön köszönthették tizenháromezredik túrázójukat, a balatonkenesei Molnár Pétert.

A következő hasonló megmérettetést szeptemberben rendezik majd, de a sportág szerelmeseinek addig sem kell várniuk, mivel május elején egy találkozóval kedveskedik nekik a Zöld Bakancs Klub Óbudaváron, ahol a százméteres túrától kezdve az egy kilométeresen át egészen harminc, negyven, ötven kilométeres távon is kipróbálhatják magukat az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!