Sport

2016.03.24. 14:19

Zalai sikerek az úszóversenyen

Több dobogós eredménnyel is büszkélkedhettek a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozói a március huszonharmadikán megrendezett BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2016-os úszóbajnokságán, Szentesen.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ötven munkatársa már hetekkel ezelőtt hozzálátott a bajnokság idei fordulójának megszervezéséhez, amelynek a Szentesi Üdülőközpont városi sportuszodája adott otthont.

Fotó: Molnár Krisztina tű. fhdgy - Csongrád MKI

A március nyolcadiki nevezési határidőig száznyolcvanketten küldték el hivatalos nevezésüket a szervezőkhöz, összesen huszonhárom csapat jelezte indulási szándékát. A versenyzők huszonkét számban álltak rajthoz, a nap folyamán negyvenegy futamot indítottak a szervezők.

Délelőtt tíz órától fél kettőig folyamatosan szelték a habokat a katasztrófavédelem munkatársai, akikhez az idén meghívásos alapon csatlakoztak az Országgyűlési Őrség versenyzői is. A hölgyek és az urak különböző távú gyors-, mell- és hátúszásban álltak rajthoz, valamint gyors- és vegyesváltó futamokat is láthattak a bajnokság nézői.

A komoly számok után egy meglehetősen látványos, bár semmilyen olimpiai úszószámra nem hasonlító váltót is rendeztek, a szervezők nagy örömére a mulatságos feladatok során a jól szórakozó úszók végül nem itták ki nevettükben a medence vizét.

Zala megyéből érkezett tűzoltók is kiváló eredményt értek el a megmérettetésen. 50 méteres gyorsúszásban és mellúszásban is Süle Róbert tűzoltó főtörzsőrmester harmadik helyet, Domján Viktor tűzoltó százados pedig 100 méteres mellúszásban az első helyet érte el. A férfi 4x50 méteres gyorsváltóban pedig a megyék közül Zala hozhatta el az első és a harmadik helyet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!