Életmód

2016.03.25. 13:04

A szívüket is beleteszik a jeltáncba

Pápa - Hat évvel ezelőtt autodidakta módon kezdett el jelnyelvet tanulni, ma pedig már tele van jeltáncos fellépésekkel Kardos Marianna naptára.

Polgár Bettina

Kardos Marianna hallássérült és egyensúlyzavarral küzd, ennek ellenére azonban határokat nem ismerő szorgalmával újabb és újabb jeltáncos előadásokra készül. Munkája soha nem marad elismerés nélkül: bárhol lépett fel, a publikum mindig nagyon hamar a szívébe zárta. Hol mosolyt, hol könnyeket csal érzelemgazdag jeltáncával a közönség arcára.

Nagyné Bakos Marianna és Kardos Marianna

A fiatal lány kiemelte, a szöveg nehézségétől függően néhány hét alatt készül fel egy-egy dal előadására, melyhez lelkes segítőtársa is akad: édesanyja, Nagyné Bakos Marianna hasznos tanácsokkal látja el a zeneválasztást, a koreográfiát, vagy éppen az alkalomhoz illő fellépőruha kiválasztását illetően. Mint mondták, az apró részletek kidolgozása is nagyon fontos, hiszen ezek által válhat egy produkció komplex egésszé. - Mindig nagy odaadással készülünk az előadásokra, melyekbe valósággal beletesszük a szívünket. A jeltáncos produkcióknak vannak magasságai, de ugyanígy mélységei is: általuk kifejezhető a legnagyobb öröm, valamint a legkeserűbb bánat - fogalmazott Nagyné Bakos Marianna.

Kardos Marianna a közelmúltban Csornán lépett fel Némethné Endrődy Margit, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (Sinosz) helyi szervezete meghívására, valamint a Sinosz győri székhelyén tartott nőnapi eseményen és a pápai baptista imaházban is szerepelt. A tehetséges jeltáncos elárulta, jelenleg Csongrádi Kata Ez a föld a miénk című dalát gyakorolja, mellyel a győri pünkösdi fesztiválon fog fellépni, a nyár során pedig Celldömölkön, majd Balatonfűzfőn is színpadra áll.

 

 

képalá:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!