Szentgotthárd

2016.03.29. 11:55

Városkép, szennyvíz és gazdaságélénkítés – Összeül a szentgotthárdi testület

Szentgotthárd – Döntenek egyebek között a civilek idei támogatásáról és a már felesleges autóbusz-állomás hasznosításáról is csütörtökön.

Bakos Ágnes

Az ülés a máriaújfalui szennyvíztámogatási szerződés aláírásával kezdődik – derül ki a testületi ülés napirendjéből.

Átfogó fejlesztési témát is tárgyal márciusi rendes ülésén a szentgotthárdi képviselő-testület. A csütörtöki ülésen áttekintik az önkormányzat által 2014. óta megvalósított fejlesztéseket. Ennek tükrében átveszik a város gazdaságfejlesztési programját, és aktualizálják a gazdaságélénkítő stratégiát. Felülvizsgálják az egészségügyi koncepciót – és módosítás is várható.

Civil kérdések is témát adnak a több mint harminc napirendi pont között: összegzik a tavalyi közös munkát az önkormányzat és a civilek között, és áttekintik az idei együttműködési lehetőségeket. A 2016-os cselekvési terv megfogalmazása is téma lesz és kiírják az idei, civileket és városrészeket támogató alap pályázatát.

Változik a lakbérrendelet, duplán. A lakbérek megállapításáról szóló 1995-ös, valamint a lakások bérletéről szóló 2001-es önkormányzati rendelet módosítása is szerepel a napirenden.

Átnézik a városképet Szentgotthárdon: a városépítészet, zöld területek, sétáló utak, sétányok, parkok, játszóterek, közterületi árusítóhelyek helyzetét vitatják meg „a Város képe" napirend alatt.

Ismét téma lesz a Hunyadi utcai, tavaly év végén funkcióját vesztett autóbusz-állomás hasznosítása. Arra korábban ötletpályázatot írt ki az önkormányzat – értékelik a beérkezett javaslatokat. A közlekedés két másik napirendi pontban is téma lesz az „egyebek" között csütörtökön: egy zsidai építési telekhez vezető út kialakításáról döntenek, valamint az idei komplex városi útfelújításokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!