Gazdaság

2016.03.29. 13:48

Milliárdok egy kis vasi házért? - Vasi luxusingatlanok fényterápiás fürdőkáddal és borozóval

Megyei körkép - Igen nagy a szórás a vasi ingatlanok árát tekintve: négyzetméterenként már 120 ezer forinttól 460 ezerig hozzá lehet jutni lakáshoz, házhoz. 100 millió forint feletti eladó ingatlan alig akad, de találtunk egy 3,8 milliárd forintba kerülő házat is, meg egy ronda kastélyt.

Simán Klára

Kőszegen egy jó nagy családi házat mintegy 270 millió forintért adott el egy szombathelyi ingatlanközvetítő iroda, ám a kisvárosban még akad megvásárolható – ennél egy százassal olcsóbb - épület: egy Rajnis utcai házat 170 millió forintért kínálnak. A hat plusz két félszobás,három fürdőszobával rendelkező épület zárt lépcsőházas, és azt írják, jó állapotú. A képeket elnézve hangulatos épület, ráadásul meseszép kerttel. Feltehetően nem nagycsaládosoknak, hanem inkább befektetőknek kínálja egy ingatlaniroda, mert ha egymástól leválaszthatók az épület egyes részei, azok külön-külön is értékesíthetővé válnak. Azért egy felújításra még tartalékolnánk pénzt a vásárló helyében.

A szombathelyi villasoron 135 millió forintért kínálnak egy polgári stílusban, de mai technológiával készült, 500 négyzetméteres családi házat. Alápincézett, itt egy borozón kívül a háztartási helyiségek kaptak helyet. A nappaliban és az étkezőben egy nagyobb társaság fogadására is lehetőség nyílik. A házban kilenc szoba, négy fürdőszoba és három gardrób található. Az udvaron három gépkocsi elhelyezésére alkalmas garázs található, felette egy külön vendéglakás, ami nappaliból, étkezőből, konyhából és fürdőszobából áll. Úgy tippeljük, hogy befektetői célcsoportot szólítottak meg ezzel is az eladók.

145 millióért olyan családi házat lehet vásárolni, amely „luxusigényeknek készült” - hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudjuk, de a rusztikus stílus a pincében és a nappaliban különösen jó hangulatot hoz. Három-három hálószoba és egy-egy fürdőszoba van mindkét lakószinten, ezen kívül több gardrób. A földszinti fürdőszoba különösen jól felszerelt, feltehetőleg ebben nemcsak a dupla, épített tusoló különleges, hanem a dupla, fényterápiás fürdőkád és a 4,1 nm-es finn-infra kombiszauna is - mindez egy közös kis pihenőrészben egyesül egy valóságos relaxációs centrumként. A parkosított kert és az automata garázsnyitó, meg a kerti játszótér és az energiatakarékosság sem utolsó szempont. Ez csak 420 négyzetméteres, de az ingatlanközvetítő olyan plasztikusan írja le az előnyeit, hogy egészen meggyőző az irányár.

Találtunk két kastélyt is az eladó családi házak között: Kemenessömjénben egy igazán szép szecessziós kastélyt bocsátottak áruba, 313 millió 460 ezer forintba kerül – persze biztosan alkuképes. Mesés a kertje is, rekreációs központnak tudjuk elképzelni.

A büki gyógyvízzel csalogatják egy másik kastélyhoz a vásárlókat – amely egyébként nem a fürdővárosban van, hanem Csepregen. A hatalmas, de komoly felújításra szoruló eklektikus épület 165 millió forint, és több mint kétezer négyzetméteres. Szinte kizárólag nagybefektetőre vár, talán szállodának lenne a legalkalmasabb.

A legdrágább ingatlant Rábapatyon találtuk: 3,8 milliárd forintba kerül a mindössze 50 négyzetméteres épület, több mint ezer négyzetméteres telek tartozik hozzá, bizonyára telis-tele védett és drága növényritkaságokkal, amelyek alá egy katonai, (atom)bombabiztos, modern bunkert terveztek internetelérhetőséggel persze Mindezt természetesen megkérdeztük az eladótól is, aki első meghökkenése után biztosított bennünket, hogy itt több nullát írtak el sajnos, tehát közel sem ér ennyit a kis ház, legfeljebb 3,8 milliót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!