Foci

2016.03.31. 14:40

Megye I.: a bajnoki cím és a kiesés szempontjából rendkívül fontos 90 perc vár a csapatokra

A 21. fordulóra készülődnek a csapatok a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságában. A hétvége kiemelkedő csatáját játsszák Velencén, ezúttal mindkét szakvezető nyilatkozik az esélyekről, míg a többi meccsről a vendéglátó csapatok trénereit kérdeztük.

Káldor András

Április 2., szombat, 16.30

Velence FQL System (1.)-Iváncsa (2.)

Pavlik József a Velence FQL System vezetőedzője: Minden szempontból vízválasztó lesz a találkozó. Közhelyeket lehetne ugyan mondani, hogy egy mérkőzés lesz a sok közül, de aki a tabellát nézi, és az erőviszonyokkal tisztában van, az pontosan tudja, hogy ez a mérkőzés nagybetűs. Egészen biztos, hogy az a csapat, amely ezt a párharcot megnyeri nemcsak számbeli, hanem lélektani előnyre is szert tesz. Egész héten azon dolgoztunk, hogy levegyük a terhet a játékosok válláról, volt húsvéti csapatösszetartás, születésnap és gyermek születésének a megünneplése. Kicsit játékosabban fogtuk fel az edzéseket is. Nincs jelentősége annak, hogy hol játszik a csapat, amennyiben a Holdon rendeznék ezt a meccset, nekünk akkor is nyernünk kell! A keretben mindenki hadra fogható, Szalai Pálnak van egy kisebb sérülése.

Miskovicz Bálint az Iváncsa vezetőedzője: Ketten, Jankovics Zsolt, és Márki Dénes sérüléssel bajlódnak, még nem biztos, hogy pályára léphetnek. Háromesélyes, ki-ki mérkőzés lesz, bárki nyerhet, annak ellenére, hogy az utóbbi két fordulóban mi jól játszottunk, a Velence azonban külön kategóriát képvisel. Természetesen nyerni szeretnénk, hogy megmaradjon a sanszunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, ha kikapunk jelentős lépéshátrányba kerülhetünk. Idén az idegenbeli mérlegünk jó, de azért ez egy más jellegű összecsapás. Kiegyenlített a mérlegünk a Velencével, mi is győztünk Velencén, ők is nyertek Iváncsán.

Sárosd (13.)-Sárszentmiklós (7.)

Dvéri Zsolt a Sárosd vezetőedzője: Eléggé besűrűsödött a tabella vége, nekünk minden pontra égetően nagy szükségünk van. Látszik, hogy élet-halál harc van a kiesés elkerüléséért, bárki bárkit el tud kapni, ez már beigazolódott az előző fordulókban. Nekünk hazai pályán pontot, pontokat kell szereznünk vasárnap, vereségben nem is gondolkodunk. Van a csapatban annyi, hogy bravúrt hajtson végre, akár már ezen a hétvégén.

Április 3., vasárnap, 16.30

Tordas (9.)-Mezőfalva (8.)

Hámori György a Tordas vezetőedzője: Most már nyernünk kell! Eddig a helyzeteket kidolgoztuk, de nem lőttük be, ezen kell változtatnunk. Nem véletlenül mondta annak idején Dalnoki Jenő, hogy helyzetből nincsen győzelem! . Az első tavaszi győzelmünkre hajtunk, de sajnos azzal tisztában vagyunk, hogy sok a sérültünk, eléggé foghíjasak vagyunk. A eddig mutatott játékunk alapján már megérdemelnénk már egy sikert!

Szár (12.)-Martonvásár (5.)

Lacza Albert a Szár vezetőedzője: Nem vár ránk könnyű mérkőzés! A múlt héten értékes pontot szereztünk Felcsúton, de ennek a pontnak akkor lesz értéke, hogyha hazai pályán, a Martonvásár ellen is tudnánk pontot gyűjteni, ez megkönnyítené a helyzetünket a bennmaradásáért folytatott harcban. Sűrű a mezőny, de a hátsó régióban levők egymás elleni meccsei döntenek majd, valamint, hogy a közvetlen előttük állóktól ki mennyi pontot tud szerezni. A csapat teljes lesz, egyedül Fenyvesi Viktor fog hiányozni.

Mór (3.)-Ercsi (6.)

Horváth Zoltán a Mór vezetőedzője: Kevesen vagyunk, de jó a csapatszellem, de természetesen nyerni szeretnénk!

Lajoskomárom (10.)-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (4.)

Mári Attila a Lajoskomárom szakmai tanácsadója: Sajnos a mezőfalvai mérkőzés sokba került, mert Szloboda János kezét műteni kellett, Kunos Attilát kiállították, Boda Béla, pedig öt sárga lapos, ezért kénytelen kihagyni a mérkőzést. Rajtuk kívül, pedig van olyan, aki a munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud játszani. Remélem, hogy, aki vasárnap a pályára lép az lesz a legjobb tizenegy, és be fogja bizonyítani, hogy a Lajoskomárom nem kétarcú csapat. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy egy jó erőkből álló Bicske ellen fel tudunk nőni a feladathoz, ám vereséget tudunk szenvedni az alsóházi rangadókon. Be szeretnénk gyűjteni a három pontot, annak ellenére, hogy tiszteljük a Gárdony csapatát.

Pusztavám (14.)-Puskás III FC (11.)

Kocsis Jenő a Pusztavám vezetőedzője: Nagyon sajnálom, mert eléggé felforgatott csapattal tudtunk felállni legutóbb Ercsiben munkahelyi elfoglaltságok, és sérülések miatt, most azonban úgy néz ki, hogy négyen-öten visszatérnek, és remélhetőleg velük kiegészülve jobban fogunk teljesíteni. Úgy kalkuláltam, hogy még négy meccset kell nyernünk a bennmaradáshoz, erre megvan az esélyünk, ám ehhez feltétlenül hozni kell a felcsútiak elleni mérkőzést.

Polgárdi Vertikál (15.)-Bicske (16.)

Viktor Ferenc a Polgárdi Vertikál vezetőedzője: Az elmúlt hétvége felzaklatott. Én eddig soha nem foglalkoztam a játékvezetéssel, mert úgy vélem, hogy minden csapatnak, illetve játékosnak ki kell vívnia a játékvezetők tekintélyét. Azt nem vitatom, hogy legutóbb jogos volt az a két büntető, amelyet befújtak ellenünk, de pár perc múlva a mi gólunkat nem adták meg, mert a játékvezető azt mondja, hogy figyelmetlenségből nem jelezte az asszisztens felé. Ezt nem tudom elfogadni! Annak sem volt következménye, hogy két játékosomat az első félidőben elveszítettem, kórházba kellett őket vinni, és ez a szemlélet a szünet után is folytatódott. Megkérném az asszisztenseket, hogy vegyék figyelembe, hogy ez a fiatal csapat szívét-lelkét kiteszi, és néhány figyelmetlen döntéssel befolyásolják a csapat jövőjét. Nálunk a bennmaradás szempontjából minden pont számít, éppen ezért azt szeretném, hogy azonos mércével mérjenek bennünket, annak ellenére, hogy kieső helyen állunk, de mi jövőre is az első osztály tagjai szeretnénk lenni! Több alapemberem kiesett, és a Bicske elleni mérkőzés nem is hat, hanem kilenc pontos lesz, mert amennyiben nyerünk, akkor kiléphetünk a kieső zónából. Vereség esetén azonban mentálisan hatalmas nyomás lesz a csapaton.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!