Életmód

2016.04.01. 08:58

A testet és szellemet is edzi az aerobik

Ajka - A nem olimpiai sportágak legmagasabb szintjén, a világjátékokon képviselteti már magát az aerobik. Azt, hogy mikor lesz olimpiai sportág, nem tudják.

Tisler Anna

Katus Tamás hatszoros aerobik világbajnok, testnevelő tanár, a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Karának adjunktusa kérdésünkre elmondta, hogy az aerobik népszerű Magyarországon is, sok élsportoló űzi azt. A világbajnok a tavaszi szünetben Ajkán tartott edzőtábort  a Forma Fitt SE és a Kristály SE aerobik szakosztálya sportolóinak. Katus Tamás budapesti egyesületének három versenyzője, Végh Gerda, Tanács Lara és Holényi Nelli és az ajkai  Forma Fitt tagja, Szlotta Dorottya, Cosentino Miriam, Poscher Panna ugyanis egy csapatban versenyez. Ők közös koreográfiát gyakoroltak.

Végh Gerda, Tanács Lara és Holényi Nelli budapest, valamint az ajkai  Szlotta Dorottya, Cosentino Miriam, Poscher Panna Katus Tamással Fotó: Tisler Anna

Katus Tamás kérdésünkre elmondta, az aerobik olyan mozgásforma, amely minden életkorban azt biztosítja a gyereknek, amelyre a fejlődésének abban a szakaszában szüksége van. Akik például aerobik versenyzőként kerülnek be a Testnevelési Egyetemre, sok más sportág alapjait könnyebben sajátítják el, ugyanis a mozgásformákat már ismerik. Ebben a sportágban az edzőteremben sem a versenyeken senki nem beszél csúnyán, a sportolók elfogadják és tiszteletben tartják egymást. A mozgásformák és azok sorrendjének a megjegyzése a gondolkodást is serkenti, ezért az aerobikosok között sok a jó tanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!