f1

2016.04.03. 18:12

Rosberg: Még nem gondolok a címre

Nico Rosberg állítja, nem iszik előre a medve bőrére, és nem kezd el egy potenciális bajnoki címen spekulálni.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Rosberg már a rajtnál megelőzte Lewis Hamiltont (akit nem sokkal később Valtteri Bottas eltalált), onnantól kezdve pedig gyerekjáték volt a németnek a verseny megnyerése. Rosberg ezzel eddig 100%-os idén a győzelmek tekintetében, a maga 50 pontjával pedig 17-tel vezet csapattársa előtt. A bahreini sorozatban az ötödik győzelme volt.

„Remek hétvége volt” – foglalta össze Rosberg. „Rengeteget gyakoroltam a rajtprocedúrát, és jól is sikerült a rajtom, ezzel elégedett vagyok. Ezek után csak le kellett követnem a többieket; a biztosra mentem, a legbiztosabb stratégiát választottuk. Örülök, hogy sikerült a lehető legjobban nekifutni ennek a szezonnak. Nem gondolok még a bajnokságra, futamról futamra haladok, és mindig a legtöbbet igyekszem kihozni az autóból.”

Rosberg beismerte, kissé unatkozott elöl: Kimi Räikkönen tisztes távolból követte a második helyen, mögötte Hamilton ért be, Sebastian Vettel pedig még a felvezető körön elvérzett.

„Szinte örökké tartott a futam!” – folytatta a német. „Olyan volt, mintha hat órán át vezettem volna. Király lett volna, ha van egy kis csata, nagyon vártam már. Arra számítottam, hogy négyes csata lesz a győzelemért, ami szintén remek lett volna!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!