Sport

2016.04.04. 15:15

Megint „Kék az Isten!” - a szezon új szakasza kezdődhet a ZTE KK számára

Zalaegerszeg - Lassan azt lehet mondani: a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata nyerni jár Körmendre.

Varga Andor

Aki próbálta már a sportot, jól tudja, az ilyen sarkos kijelentésekkel csínján kell bánni, hiszen minden sorozat megszakad egyszer, de ettől még tény: az egerszegi kék-fehérek ebben a szezonban kétszer léptek fel a vasi városban, és mindkétszer győztek.Legutóbb múlt szombaton 70-67-re, ami csak leírva egyszerű, a valóságban nagyon is sokat kellett tennie érte a csapatnak. Persze a hagyományok, illetve a legközelebbi múlt tapasztalatai alapján is tudni lehetett, hogy ettől az estétől sima diadalon (meg talán sima vereségen) kívül minden várható. Kiélezett, nagy sportélményt nyújtó csatát vívott a két együttes: a játék nem volt mindig magas színvonalú, de a csapatokat átható harci szellem szinte mindenért kárpótolta a szurkolókat.

„Itthon vagyunk!” – ezt is skandálták az egerszegi drukkerek, akik már a helyszínen kifejezték hálájukat a csapatnak és Bencze Tamás vezetőedzőnek is. Majd következett a bagodi megálló, ahol további ünnepeltek a győztes zalaiak Fotó: Pezzetta Umberto

Az a „szinte” pedig főleg a hazai drukkerek szempontjából érvényes, hisz az ő csapatuk végül kikapott, és ez Vasban nyilván nem esett jól senkinek.És ha már a szurkolók szóba kerültek. A csarnokban ezúttal is felhangoztak korhatáros rigmusok, de kifejezetten üdítő volt, hogy az ellenfél gyalázása helyett most a saját csapat éltetésén volt a hangsúly. Zalai oldalon előkerültek a régi nagy slágerek, a „Kék az Isten!”, sőt, már a „Bajnokcsapat!” is. Ezzel pedig új szakasz nyílhat a szezonban: mostanáig kitartott, hogy a ZTE a bajnokság kellemes meglepetése, ám az együttes most már nehezen kerülheti el a „bélyeget”, hogy az aranyérem esélyeseként emlegessék. Ez persze nem baj - sőt, például a kiesőjelölt „címnél” mindenképp jobb - csak tudni kell viselni a hozzá kapcsolódó terheket.A ZTE viszont sokszor bizonyította már ebben az évben teherbírását.

Körmenden éppen abból a szempontból is, hogy elviselte a felfoghatatlanul korán kipontozódott Govens hiányát. A légiós addig vezér volt a pályán, más kérdés, hogy ő is hibás volt, amiért 22 játékperc alatt öt faultot tudott kapni - közte ráadásul két technikait. Attól fogva öt játékossal küzdöttek a zalaiak, az az öt azonban felért a hét foglalkoztatott körmendivel. Nagy teher hárult Kinney-re, sokáig viselte is, ám amikor elfáradt, előléptek a többiek: Pantelic, Mohácsi, Kerpel-Fronius és Balmazovic is döntő mértékben járult hozzá a sikerhez. Lepattanókkal, blokkokkal, triplákkal, büntetőkkel - és mindenek fölött azzal, ahogy csapatként védekeztek.

A ZTE KK következő ellenfele a Szolnok lesz, szombaton este Egerszegen. Hát, nem lennék szívesen a vendégek helyében...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!