Sport

2016.04.04. 16:40

Simonfalvi Gábor válasza: "Ez egy nagy marhaság!"

Zalaegerszeg - Az elmúlt hetek gyengélkedését nem hagyja szó nélkül a ZTE FC vezetése, így a csapattal szemben szankciókat alkalmaz. Simonfalvi Gábor, az NB II-es együttes csapatkapitánya szerint pedig nem azért izzadnak nap mint nap, hogy feladják az élvonalbeli álmaikat...

Kerkai Attila

Szombaton a labdarúgó NB II 21. fordulójában Balmazújvárosban kapott ki a ZTE FC 1-0-ra, így búcsút mondott a második, még feljutást jelentő helyezésének is és jelenleg két ponttal lemaradva a Mezőkövesdtől a harmadik. A ZTE FC vezetése már vasárnap találkozott, hogy tájékozódjon a gyengélkedés okairól, hétfőn pedig úgy tudjuk, a fővárosban Csank János vezetőedzővel is találkozott Végh Gábor tulajdonos és a klub többi vezetője. Információink szerint a csapattal szemben szankciókat alkalmaznak, hiszen a jó tavaszi rajt után csalódást okozott a gárda.

Hálátlan szerep most a csapatkapitány Simonfalvi Gáboré, hiszen sérülését kiheverve még nem lépett pályára, ám ő a csapat „szószólója”, így őt kérdeztük arról, mi lehet az oka a gyengélkedésnek.

Simonfalvi Gábor már felépült és alig várja, hogy újra segítse csapatát: mert fel akarnak jutni – ez a válasza a szóbeszédekre...Fotó: Szekeres Péter

- Hullámvölgybe kerültünk, és most lélektanilag is nehezebb lesz kijönni ebből, hogy a Mezőkövesd megelőzött minket - mondta el érdeklődésünkre. - Lehet bármennyire is jó egy közösség, ha nincsenek sikerek, feszültté válik a hangulat és ez van most nálunk is. Harmadikak vagyunk, de semmi nem dőlt el, a tavasszal nyolcszor játszunk itthon és ez előny. Mi semmit nem adtunk fel, de nehéz a helyzetünk.

Hallottuk, így tolmácsoltuk a kapitánynak azt, ami a csapat szurkolói körében elterjedt: nem akarnak feljutni...

- Ez egy nagy marhaság! - vágta rá Simonfalvi Gábor. - Hozzám is eljutott ez a vélekedés, de nem tudom hova tenni. Ha közülünk bárki így gondolkodna, már rég nem lenne a közösségünk tagja. Az ősszel felküzdöttünk magukat a második helyre, ám sajnos jöttek a váratlan vereségek. Csak nem gondolja bárki is: azért izzadunk nap, mint nap, hogy ne jussunk fel?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!