f1

2016.04.02. 08:17

Monza meg lesz mentve...

... állítják a brit tudósok helyett, a helyi elöljárók.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A helyi sportélet tisztviselői biztosak abban, hogy biztosítani tudják a nagy hagyományokkal és népes közönségtáborral rendelkező olasz pálya jövőjét a Forma-1-ben 2017-ben és azon túl is. A versenyszervezők és Ecclestone között folyamatosak a tárgyalások, de pont még mindig nem került az ügy végére. Azonban Oreste Perri, a lombardiai Olimpiai Bizottság elnöke optimista.

"Épp most beszéltem az egyik monzai képviselővel, aki azt mondta, hogy a nagydíj meg lesz mentve. Folytatnunk kell azonban a munkát, hiszen nem akarjuk, hogy ez csupán egy évre vonatkozzon és utána ismét erről kelljen tárgyalnunk. Monza az Monza és hiszem, hogy a Formula-1 sokat veszítene nélküle." - mondta az olasz szakember.

Mindazonáltal az Christian Sylt, az elismert F1-es újságíró, aki a száguldó cirkusz üzleti életével foglalkozik és Bernie Ecclestone sem túl optimista Monza illetve úgy általánosságban, az Olasz Nagydíj jövőjével kapcsolatban. Ennek a Mail hasábjain adtak hangot múlt vasárnap.

"Nem hiszem, hogy lesz Monza vagy Olasz Nagydíj." - mondta Sylt, és Ecclestone kommentárja sem ad sok okota bizakodásra. - "Valaki egyszer azt a vicces dolgot mondta nekem, hogy a Forma-1 nem lehet meg franciaországi futam nélkül. És mégis."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!