Hírek

2016.04.07. 10:46

Nem meghibásodás, hanem óriásszállítmány érkezése miatt szerelték le a traffikat a 81-esen (frissítve)

Sörédi olvasónk szerint, aki napjában kétszer jár a 81-es úton, hiszen Székesfehérváron dolgozik, eltűntek a kamerák és a parabola antenna a sörédi elágazásnál lévő kapuról.

Házi Péter

Olvasónk azt gyanítja, lehet, hogy meghibásodtak a szerkezetek, ugyanis szerdán reggel több szerelő jelent meg a főút mellett és valamit javítottak a kapun, ma reggelre viszont olvasónk már nem látta a kamerákat a főút fölé belógó szerkezeten.

Képünk még egy hónappal korábban készült, amikor a fix kamerák a helyükre kerültek a 81-es úton, Sörédnél
Fotó: Molnár Artúr

Miért kellett leszerelni a kamerákat? Mikor kerülnek vissza a  helyükre? - a kérdéseinket elküldtük a VÉDA rendszerrel kapcsolatban nyilatkozati jogosultsággal rendelkező Országos Rendőrfőkapitányságnak, ha válasz érkezik az olvasói kérdésre, természetesen frissítjük cikkünket.

A sörédi fix kameráknál, már amikor működnek, azért is nagyon érdemes lassítani, mert ezen a szakaszon, nem sokkal a kapu előtt 60 km/h-s sebességkorlátozásra figyelmeztető táblák vannak kint!

Frissítés: Olvasónktól kaptunk egy friss képet a 81-es út fölötti traffipax-kapu jelenlegi "állapotáról". A kameráknak és a parabolának hűlt helye.

Szó nincs a traffipaxok meghibásodásáról

Megoldódott a rejtély, szó nincs a traffipaxok meghibásodásáról. Az Országos Rendőrfőkapitányságtól kapott friss válasz szerint a kamerákat és az azt tartó kaput azért szerelték szét, mert hamarosan erre vezet az útja egy túlméretes járműszerelvénynek, ami nem férne el a kapu alatt. A rendőrség hangsúlyozta, a kamerák nem hibásodtak meg, visszaszerelésükre várhatóan jövő hét elején kerül sor. Közben az E.on-tól is közleményt kaptunk, miszerint április 11-12-13 éjszaka Gönyű-Pétfürdő útvonalon túlméretes szállítmány szállítását végzi egy kft. Ahhoz, hogy a hat darab túlméretes kamion akadálytalanul tudjon áthaladni a megadott útvonalon, több helyen a hálózat bontása és áramtalanítása szükséges. Ez a szállítmány Móron április 11-ről 12-e virradó éjszaka (20:30 – 2:00) halad át, ezután kanyarodik rá a 81-es útra, majd Székesfehérvárt érintve, április 13-án éjszaka érkezik meg Berhidára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!