Hírek

2016.04.07. 17:24

Júniusig meglesz a Vas megyei átengedő pont – Már a napokban élénkül az ellenőrzés Ausztria felé

Heiligenkreuz – Fokozza a határellenőrzést Ausztria a burgenlandi határszakaszon, vagyis Magyarország, azon belül Vas megye felé is.

Bakos Ágnes

Amennyiben a helyzet megköveteli, akkor ellenőrzéseket fognak végezni minden olyan határátkelőnél, ahol fokozódik a menekültáradat – közölte csütörtökön az osztrák belügyminisztérium. A hivatalos közlés szerint a burgenlandi határszakaszon már a következő napokban az eddiginél nagyobb létszámú személyzet végez majd ellenőrzést.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter korábban úgy fogalmazott: Ausztria felkészül esetleges új migrációs útvonalakra, ezért a következő hetekben az osztrák rendőrség az ország keleti felére, a magyar-osztrák határszakasz burgenlandi részére fog összpontosítani.

Közben hamarosan készülnek az áteresztő pontok, illetve egyre többet tudni a beharangozott 12 beléptetési helyről. A legfrissebb közlés szerint júniusig négy beléptető pont elkészül – ezek között kettő a magyar-osztrák határon, az egyik a Vas megyei Rábafüzes-Heiligenkreuz átkelőnél lesz.

A nyárig tehát négy belépési pont készülhet el, utána a többi nyolcat is kialakítják a osztrákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!