Sport

2016.04.07. 16:41

Iskolai tekeérmek

Budapest - Egy ezüst- és egy bronzérmet hoztak a vasi tekések az iskolai egyéni bajnokság országos döntőjéről.

Horváth Erika

Az országos tekeszövetség ebben a tanévben nem szállt be a Magyar Diáksport Szövetség égisze alá tartozó diák-olimpiai versenyrendszerbe, de maga rendezett egy, az előző évekéhez hasonlót iskolai egyéni tekebajnokság elnevezéssel. A vasi fiatalok közül a megyei és területi döntő után heten szerepeltek az FTC tekecsarnokában lebonyolított fináléban.

Takács Patrik ezüstöt nyert. Fotó: Csákánydoroszlói TE

Az általános iskolás (B kategória) igazolt fiúk mezőnyében Takács Patrik, a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola tanulója - a Csákánydoroszlói TE tekése - 286 fával ezüstérmet szerzett a 60 vegyes gurításos versenyben. Ugyanitt Simon Szabolcs (Zrínyi, Szombathely) 254 fával nyolcadik, Karba Noel (Széchenyi, Szentgotthárd) 245-tel tizedik lett. A nem igazoltaknál két vasi résztvevő volt: Márton Gergő (Csákánydoroszló) 239 fával az ötödik, Pethő Erik (Nádasdy, Sárvár) 233-cal a nyolcadik helyet érdemelte ki.

Horváth Flórián bronzot szerzett. Fotó: Unger Tamás

A középiskolásoknál (A kategória) csak az igazoltaknál volt Vas megyei képviselet. Horváth Flórián, a Premontrei gimnázium diákja (Balogunyom TK) remekül helytállt a 120 vegyes gurításos viadalon, bronzérmet szerzett 562 fával. A lányoknál László Kata (Vörösmarty, Szentgotthárd) 486 fát ütött, ezzel hatodik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!