Sport

2016.04.07. 16:50

A pókaszepetkiek továbbra is vitatják a találat szabályosságát

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának legutóbbi fordulójában a legnagyobb port a Pókaszepetk-Lenti TE mérkőzés kavarta. A vendégek 2-1-re nyertek, a hazaiak bizonyos dolgokat viszont nagyon élesen vitatnak.

Bóbics László

- Tulajdonképpen a 90. percig történtekkel nincs is különösebb gondom - jelezte megkeresésünkre Lepár Attila, a szepetkiek trénere. - Mind a két oldalon volt olyan helyzet, amikor lehetett volna 11-est adni. A lentieknek egyet könnyű szívvel befújt a játékvezető, hangsúlyozom, megadható volt. Nálunk is történt hasonló szituáció, amiből viszont nem lett büntető. Ám ezzel még nincs is gondom, mert ez a futballhoz tartozik. A 90. percben aztán jogos szabadrúgáshoz jutott a 16-osról a vendéggárda. Egy játékosom beállt a gólvonalra, de odaállt két lenti futballista is. A miénk kijött, a vendégek ott maradtak. Sebők József a kapuba rúgta a szabadrúgást, a játékvezető pedig megadta. Voltam futballista, ezen belül kapus, sok hasonló szituáció játszódott le az életemben. Ennél az esetnél egyértelműen azt mondom, les volt és a kapust is akadályozták, vagyis hibás döntés született és ezzel a góllal kikaptunk. De nemcsak két pontot vesztettünk, hanem két játékost is. Őket az erősen vitatott találat után állították ki, és három meccsen nem játszhatnak. Arról mindenki beszél, hogy miért voltak indulatosak a hazai szurkolók, arról viszont csak nagyon kevesen, hogy mi váltotta ezt ki. A játékvezetőknek azt mondtam, nekem tiszta a lelkiismeretem. Remélem, ők is el tudnak számolni a lelkiismeretükkel.

A remek tavaszt produkáló Nagykanizsa (a labdával csapatkapitánya, Bene Gábor) igazi kihívás előtt áll, hiszen a következő fordulóban a Lenti TE vendége lesz és rangadóra készülnek a felek Fotós: Szakony Attila

Nézzük a másik oldal szemszögéből is az esetet, vagyis a lentiekéből.

- Megértem, hogy keseregnek a pókaszepetkiek - fogalmazott Sebők József, a Lenti TE játékos-edzője. - Mi gyengén játszottunk, ők nagyon fegyelmezettek voltak, vezettek, majd kaptunk egy jogos 11-est, amit értékesítettem. Ezzel egál volt a meccs az utolsó pillanatokig. A hajrában sokat tettünk azért, hogy megfordítsuk a mérkőzés végkimenetelét, és ezzel a bizonyos szabadrúgással meg is történt. Nem tudom miért állt be a gólvonalra az esetnél a hazaiak játékosa, ezt ők tudják. A mi két futballistánk nem akadályozta a kapust a védésben, ezért úgy láttam, hogy szabályos gól volt. Elszabadultak az indulatok, de azt hiszem, nem mi tehetünk róla. Szimpatikus csapat a Pókaszepetk, ám az utolsó húsz perc játéka miatt megérdemelten nyertünk. Szombaton rangadót játszunk, a bombaformában lévő Nagykanizsa érkezik hozzánk. Jól igazoltak a télen, nagyszerű feltételek között, sokat edzenek és egyre jobb teljesítményt produkálnak. Remek sorozatuk van, háromesélyes a mérkőzés, de úgy készülünk, hogy jó lenne megállítani őket a nagy menetelésben.

A megyei Játékvezetői Bizottság első emberét, Balázsi Mihályt is megkerestük.

- A megyei első osztályban fordulónként öt találkozóról videó készül, de a csapatok zöme maga is készít felvételeket - fogalmazott Balázsi Mihály. - Minden mérkőzésnek van játékvezetői ellenőre, s ha olyan vita alakul ki, amely meccsről nincs videónk, elkérjük a kluboktól, akik általában szívesen segítenek. Minden héten kielemezzük a problémákat. Több játékvezető áll rendelkezésünkre, mint ahány mérkőzés van, ezért húztunk egy vonalat. Aki rosszabb napot fog ki, azt néhány hétre pihentetjük. Odafigyelünk, megpróbálunk maximumot nyújtani, de persze mi sem vagyunk tévedhetetlenek. Erről a bizonyos Pókaszepetk-Lenti mérkőzésről az ellenőri jelentés alapján - amely nem a játékvezető védelmére szolgál - a 90. percben egy jól „eladott” szituáció a vendégcsapat részéről hergelte a kedélyeket, s pecsételte meg a hazai csapat sorsát. Mérkőzést befolyásoló hibát sem az ellenőr jelentése, sem pedig a videofelvétel megtekintése után nem találtunk. Ám, ha már szót kaptam. Kérném a csapatok tudósítóit, hogy függetlenül az eredménytől - úgy, ahogy még a télen Kehidakustányban, a Zalai Hírlap által szervezett tudósítói találkozón megbeszéltük - maradjanak a realitásoknál, ne a szívükre hallgassanak. Feleslegesen keltünk indulatokat az olyan véleménynyilvánításokkal, amelyeket később aztán többen megbánnak. Mi továbbra is a megye labdarúgásának felemelkedéséért dolgozunk, nyitottak vagyunk mindenre, de csak közösen tudunk előbbre lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!