Sport

2016.04.07. 18:12

Kinek lesz nyerő a huszonegyes? - Egyházasrádócon játszik a Celldömölk - Viszák-Nádasd rangadó vasárnap délután

Körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.
Az éllovasokra elvileg könnyebb meccsek várnak a hétvégén, de azért akadnak érdekes találkozók az osztályban. A jó formába lendült Jánosháza a Táplánt verő Lukácsházát fogadja, a papírforma a hazaiak mellett szól, de a vendégcsapat szerezhet kellemetlen perceket. A Kőszeg helytállt Rumban, de kikapott, pechjére a Körmend lesz az ellenfele, már a pontszerzés is nagy bravúr lenne a házigazdától. A Szentgotthárd a Rábapattyal játszik, mindkét csapat a középmezőny tagja, így nyugodtan nevezhető rangadónak az összecsapás - két masszív gárda találkozik. A Kemenesalja-Vasvár találkozón mindkét félre alaposan ráférne a győzelem, gyakorlatilag megjósolhatatlan a találkozó kimenetele. A Répcelak váratlan vereséget szenvedett Vépen, minimális célként most meg kell vernie a Rumot. Vasárnap komoly mérkőzés vár a Királyra Táplánban, a vendéglátó pont nélkül maradt Lukácsházán, ezt nyilván nem szeretné megismételni. Csepregen az a kérdés, hogy ki fog majd futballozni, ugyanis elfogyott a csapat különböző okok miatt. A Rádóc-Cell meccsen az erőviszonyok alapján a vendégeknek áll a zászló, hogy aztán a hazaiak mit szólnak ehhez, majd kiderül.

21. forduló, április 9. szombat 16.00: Jánosháza-Schott Lukácsháza (Vass I.), Kőszeg-Körmend (Magyar), Kiswire Szentgotthárd-Rábapaty (Szabó III.), Répcelak-Rum (Hittaller), Kemenesalja-Vasvár (Horváth P.), Április 10. vasárnap 16:00: Tápláni KSK-Király (Németh), Csepreg-Vép (Marácz), Egyházasrádóc-Celldömölk (Kovács B.)

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.
A szombathelyi csoportban az élmezőny tagjaira - elvileg - nyerhető mérkőzések várnak. Az éllovas Ják a sereghajtó Zanatot fogadja. A második Vasszécseny az utolsó előtti Torony vendégeként lép pályára. A harmadik Söpte otthon játszik a hátulról harmadik Herénnyel. Persze a labda gömbölyű...

Szombathelyi csoport, a 21. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Újperint-Táplánszentkereszt (Bazsó Ferenc). Vasárnap, 16.00: Szentpéterfa-Gyöngyöshermán-Szentkirály (Kovács Zsolt), Elektromol-Spari-Honvéd SÉ (Újházi Zsolt), Tanakajd-Balogunyom (Szabó Péter Dr.), Söpte-Arborrétum-Herény (Bendik László), Ják-Zanat (Mónos János), Felsőcsatár-Bozsok (Bedi Tamás), Torony-Vasszécseny (Gaál Ákos).

A körmendi csoportban a második helyen álló Nádasdra egy kellemetlen viszáki kirándulás vár. A Viszák remek formában van, gőzerővel közelít a dobogóhoz, egész évben csupán kétszer kapott ki - egyszer, még a 6. fordulóban éppen Nádasdon. Vélhetően visszavágásra készül a házigazda. Tartogathat izgalmakat a Szarvaskend-Rábagyarmat mérkőzés is. Az éllovas Rábatótfalu a rossz szériában lévő Bajánsenye vendégeként folytathatja a pontgyűjtést.

Körmendi csoport, a 21. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Bajánsenye-Rábatótfalu (Kiss Patrik). Vasárnap, 16.00: Ivánc-Őriszentpéter (Fülöp zoltán), Viszák-Nádasd (Bereczky Csaba), Szakonyfalu-Rábahídvég (Kardos LAjos), Csákánydoroszló-Körmendi Téglagyár Sport36 (Mórocz Gyula), Szarvaskend-Rábagyarmat (Makai István).

A Tuti Textil-Körmend VSE és a Magyarszecsőd szabadnapos.

A sárvári csoport 17 fordulójában sem maradunk rangadó nélkül. A harmadik és a negyedik helyezett derbije, a Püspökmolnári-Ikervár találkozó arról hivatott dönteni, hogy melyik alakulat iramodhat a Gérce és az Uraiújfalu nyomába. Igaz, a kettejük párbajába még a Bük is beleszólhat. Ám ehhez a fürdővárosi alakulatnak a Pecöl otthonában kell vitézkednie. És ha már szó esett az első két helyezettről: mindketten idegenben lépnek pályára. Míg az éllovas Gérce-Vásárosmiske Sitkére utazik, addig az Uraiújfalu együttese Simaságon bizonyíthat. Az alsóházban a Jákfa-Ölbő mérkőzés is sok izgalmat tartogat. A hazaiak legfőképp azért szállnak harcba, hogy mihamarabb e-lőre meneküljenek az utolsó helyről.

A sárvári csoport hétvégi menetrendje, vasárnap 16 óra: Csénye-Kenyeri (Sály Károly), Pecöl-Bük (Takács Ryan Lee), Szeleste-Pósfa-Mersevát (Kedves Rudolf), Sitke-Gérce-Vásárosmiske (Molnár Tibor), Simaság-Uraiújfalu (Kondor Tamás), Püspökmolnári-Ikervár (Szakos Gergő Péter), Jákfa-Ölbő (Szabó Zsolt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!