Sport

2016.04.07. 18:50

A vereség ellenére jól küzdött a Dunaferr

Dunaújváros - A férfi röplabda NB I rájátszásában az 5-8. helyért folytatja a küzdelmet a Dunaferr SE csapata. Csütörtökön a Pénzügyőr elleni páros csata első felvonását rendezték meg a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Gróf András

Dunaferr SE - Pénzügyőr SE 2:3 (-16, 14, 18, -23, -13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Pőcze Attila, dr. Árpás Krisztina.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Bohnicsek, Kholmann, Stefanovics, Gebhardt N., Szűcs, Gebhardt Á. (liberó). Csere. Csizmadia, Szabó P., Kiss M., Móró. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.


Soha nem látott összeállításban lépett pályára a hazai együttes, mivel az utánpótlás válogatottból visszatérők közül sérülés, illetve betegség miatt három játékos hiányzott a keretből. Ez természetesen rányomta a bélyegét a felkészülésre. Az első szettben látszott, hogy két hete nem játszott együtt a hazai gárda, ezt a fővárosiak kihasználva vezetést is szereztek. A második játszmában sokkal bátrabban játszottak az újvárosiak. Ebben az időszakban jó nyitások, határozott leütések, és hatékony blokkok jellemezték a hazaiak teljesítményét. Ezt a formát sikerült átmenteni a következő játékrészre is. A negyedik játszmára azonban elfogyott az erő, ami több hibát is eredményezett. Az ötödik szett elején 7-2-re elhúztak a vendégek. Ezt követően még sikerült felzárkózni, de a végjátékban egy hiba eldöntötte a mérkőzést.

Tomanóczy Tibor: - A vereség ellenére jól küzdött a csapat. Bízom benne, hogy a hiányzókkal kiegészülve a második meccsen már komolyabb ellenállást tanúsítunk.

A két győztes mérkőzésig tartó párharcban 1-0-ra vezet a Pénzügyőr. A második összecsapást szombaton 16 órától rendezik a fővárosban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!