Haladás

2016.04.07. 18:46

Micsoda buli volt a vízben!

A Haladás labdarúgói, az OSC és az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület pólósai két csapatot alkotva jótékony célért szálltak vízbe a Fedett Uszodában.

Pum András

Kékek-Fehérek 17-16 - Szombathely, Fedett Uszoda, 250 néző, vezette: dr. Vincze Balázs.

Fehérek: Barabás (OSC) - Angyal (Haladás), Hajmási (AVUS), Ekler B. (AVUS), Szőke (AVUS), Török M. (Haladás), Hegedűs (OSC), Juhász M. (AVUS), Salamon (OSC), Gyürki (Haladás), Karácsonyi (AVUS), Németh (OSC), Medgyes (Haladás), Kovács B. (AVUS). Edző: Ács Tímea.

Kékek: Stojadinov (AVUS) - Williams (Haladás), Bátori (OSC), Rózsa (Haladás), Juhász Zs. (OSC), Kovács G. (OSC), Nagy P. (Haladás), Schimmer (Haladás), Doma (AVUS), Kutasi (AVUS), Bundscuh (OSC), Sági (AVUS), Mészöly (Haladás), Szentesi (OSC). Edző: Gortva Zoltán.

Rengetegen jöttek el a szombathelyi Aligátorok Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) szervezésben létrejött jótékonysági vízilabda gálamérkőzésre. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata mellett az OB I-ben szereplő, dr. Vincze Balázs irányította OSC, és házigazda, az OB II nyugati-csoportját pontveszteség nélkül vezető AVUS játékosai két vegyes csapatot alkottak.

A mérkőzésre nem kellett belépőt fizetni, de a bejáratnál felállított becsületkasszába szépen gyűlt a pénz, amelyet a szervező AVUS teljes egészében a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztálya javára ajánlott fel. Jó volt látni, hogy nem csak a szurkolók, hanem a Haladás-játékosok is sorban álltak, hogy pénzzel segítség a beteg gyermekeket. A becsületkasszánál Sebesi Judit az AVUS egyik vezetője és Valastyánné Horváth Viktória technikai vezetője fogadta a felajánlásokat. Emellett az AVUS edzői is összedobtak egy bizonyos összeget, no és a három résztvevő klub - az OSC, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás és az AVUS - is támogatja a gyermekosztályt.

És még nem értünk a sor végére, az OSC vízilabdázói egy dedikált mezt és egy labdát ajánlottak árverésre. A nézők egyébként nem csak pénzzel, hanem édességekkel, gyermekjátékokkal is segítették a gyermekosztály beteg csöppségeit.

A rendezvényt megtisztelte Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is. És ahogy jeleztük, noha a vasi zöld-fehérek kilenc játékossal (Rózsa, Schimmer, Gyürki, Angyal, Nagy P., Williams, Medgyes, Török M., Mészöly) neveztek, a teljes keret és a szakmai stáb többi tagja is helyet foglalt a lelátón.

A mérkőzés ezúttal nem négy, hanem két negyeden vagyis 2x8 percen át tartott. A fehér sapkás együttest Ács Tímea, a kék sapkásokat Gortva Zoltán irányította. A játékvezető, és egyik szpíker pedig a korábbi kiváló játékos, az OSC edzője, dr. Vincze Balázs volt.

A komolyság erre a több mint egy órára a szekrény aljára került, igazi showt láthattak a nézők. A bemelegítő versenyszám a medence keresztbe történő átúszása volt, minden játékos egy hosszt úszott, végül a Gortva Zoltán vezette kék csapat győzött.

Aztán jött az első negyed. Alapszabály volt, hogy egy futballistának mindig a vízben kellett lennie.

Az első negyedben derekasan küzdöttek a csapatok, a fehér sapkások Salamon 2, Juhász M. és Németh révén négy gólig jutottak, míg a kékek két találatát Sági, Juhász Zs. Vincze Balázs Mészöly Gézát hamar kiállította, de nem sokáig kellett a kapu mögött úszkálnia a szakembernek, hamar visszaállt.

A szünetben következett az újabb show, az ötméteres dobó, illetve rúgó verseny. A futballisták kézzel dobhatták az ötöst, míg a vízilabdázók csak lábbal végezhették el. Nos, akadtak bőséggel mókás pillanatok, de a focisták meglepően jól dobták a büntetőket, Vincze Balázs szerint az est leggyönyörűbben elrontott büntetője viszont Nagy Patrik nevéhez fűződött, aki addig-addig forgott a labdával, míg levágta maga elé a vízre. Miután a büntetőket is beleszámolták az eredménybe a második negyed már 8-7-es kék előnnyel indult.

Itt aztán olykor már - jó értelemben persze - elszabadult a pokol, a parton szurkoló Hali-futballista, Gaál Bálint például kétszer is mentőövet hajított Gyürki Gergőnek... Pláne, hogy Vincze Balázs bekiabálta, hogy nincsenek szabályok, mostantól semmit sem fúj el. Sokszor egymás nyakában voltak a játékosok, majd egyik pillanatról a másikra mindkét csapat komplett cseresora a medencébe vetette magát, megszerezni a labdát.  Nem csak a remek, elsőosztályú OSC-sek, valamint az OB II-es aligátorok, hanem a Haladás-futballisták is szórták a gólokat. Mészöly Géza is elemében volt, a Hali edzője annak idején egyébként Darnyi Tamással együtt úszott. A második negyed végén 11-9-es kék sapkás vezetést mutatott a képzeletbeli eredményjelzőtábla.

A második negyed után következett a záró versenyszám, ekkor a partról kellett a kapuba rúgni a labdát. Ez mindkét csapat remekül abszolválta - mondjuk akadt egy-két, az uszoda belsejét veszélyeztető löket is... Miután a gólok beleszámítottak az eredménye, így 16-16-ra végződött a meccs.E z nem maradhat így - mondá vala Vincze Balázs, így fejből mondott egy számot, a két csapat ezen számot viselő játékosának még egyet-egyet kellett kapura lőnie.

A kék sapkásoknál az edző Gortva Zoltán teátrális mozdulatokkal óriási gólt lőtt, míg a másik oldalon Gyürki Gergő a Haladás-játékosok buzdításától felső kapufát lőtt - így nyert a kék sapkás csapat.

A gólszerzők (a medence széléről leadott lövéseket nem számoltuk).

Kékek: Williams 1, Bátori 1, Rózsa 1, Juhász Zs. 1, Kovács G. 1, Schimmer 2, Kutasi 1, Sági 1, Mészöly 2.

Fehérek: Szőke 1, Török M. 2, Juhász M. 1, Salamon 2, Gyürki 1, Németh G. 1, Medgyes 1.

A győztes Juhász Tibortól, az AVUS elnökétől egy óriási háromliteres pezsgőt kapott, amit - a Forma1-hez hasonlóan- szét is locsolt.

De nem is ez volt a lényeg, hanem hogy sok-sok pénz összegyűlt és a kilátogató szurkolók, sportolók remekül érezték magukat. Folytatása következhet...

- Mint edző nem vagyok megelégedve a csapattal, a vízilabdázóktól több fejes és lábbal szerzett gólt, a focistáktól több kézzel szerzett találatot vártam. Ami a győztes rúgásomat illet, nagyon ideges és lámpalázas voltam ilyen remek közönség előtt, de valahogy sikerült összeszednem magam és berúgtam- hallhattuk Gortva Zoltán, a győztes csapat edzőjének nem kimondottan komoly értékelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!